info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp’den İlk Milletvekili Adayı Belli Oldu

2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde,ilk aday adaylığını açıklayan kişi,ceza hukuku uzmanı doçent doktor Ali İhsan Erdağ oldu.

İlk seçim startını Muratlı’da veren Erdağ, “milletvekili aday adaylığını Muratlı’dan başlatıyorum ve bu yolda ilk elini sıktığım Muratlı ilçe başkanı Ufuk Gençtürk’tür.
 
Ben bu yola kimseye rakip olmak için çıkmadım.Hiç bir milletvekili adayıyla da yarışmıyorum.Mevcut milletvekilleri gerektiği gibi çalışıyorlar.Ben de yarışmak için değil,milletvekili sayısını arttırmak için çalışacağım.
 
Milletvekillerimiz,Faik Öztrak,Candan Yüceer ve Emre Köprülü çalışıyorlar ve başarılı da oluyorlar.Ama bir hususa da değinmeden edemeyeceğim.Ben Faik ve Haluk Öztrak’larla birlikte büyüdüm.Fakat artık yeter arkadaş.biraz ara verin de halk artık biraz yenilik görsün.En azından bir dönem,Öztrak olmasın.
 
Bir de kontenjan olayı var.Artık tepeden inme aday,genel merkezin dayatmasıyla seçilen aday modeli olmamalıdır.Aksi takdirde genel merkez,Tekirdağ’daki gücünü kaybeder.Duyumlarımız,genel merkezde bir kişiyi ısrarcı olarak kontenjandan aday gösterileceği yönündedir.Tekirdağ demokratik bir şehirdir ve adaylar üye seçimiyle belirlenmelidir.
 
Benim adaylığım,koltuk sevdası için değildir.Benim adaylığım,hukuki alanda yaşanan sıkıntıları gördüğüm için tepki adaylığıdır.
Bu parti,Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde,Rumeli Müdafa-i hukuk cemiyeti olarak başladı ve her daim halkın partisi oldu.Fakat günümüzde halkın partisi CHP halktan koptu.Ben tekrar halka inmek için bu yola baş koydum.İdeolojim,herhangi bir gruba dahil olmak değil,dini,dili,ırkı ve mezhebi ne olursa olsun,herkesin eşit muamele gördüğü bir parti yapısını hayata geçirmektir.Türküm,müslümanım,Atatürkçüyüm,milliyetçiyim ve halkçıyım.Halkın milletvekili olacağım.”Dedi.A,İhsan Erdağ,Görüşme sonrası,partililerle hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Muratlı’dan ayrılan A.İhsan Erdağ,mezun olduğu eski Kepirtepe öğretmen okulunu ziyaret ederek anılarını tazeledi.Buradan Çerkezköy’e geçen Erdağ,Çerkezköy CHP mensuplarıyla görüşmeler yapıp tekirdağa hareket etti.
 
 
 
Kaynak : Murat Ürtekin