info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP’li Öztrak’tan Vali Yerlikaya Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztırak, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın resmi bayram kutlamalarını 5 yıldızlı otellere yaparak halktan kaçırmaya çalıştığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztırak, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın resmi bayram kutlamalarını 5 yıldızlı otellere yaparak halktan kaçırmaya çalıştığını iddia etti.
 
Öztırak, yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ Valisi Yerlikaya'nın dini bayramları halkla iç içe kutlamaya çalıştığını, resmi bayram kutlamalarının ise 5 yıldızlı otellerde yapıldığını savundu. Vali Yerlikaya'dan resmi bayramlar için de hassasiyet göstermesi beklediklerini belirten Öztırak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, hükümetin, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin resmi bayramlarda Atatürk anıtlarına çelenk koyma özgürlüğünü kısıtlamasından sonra başta Cumhuriyet Bayramı olmak üzere resmi bayram coşkusunu 5 yıldızlı otellere hapsedip, halktan kaçırmaya çalışıyor. Cumhuriyet Bayramı salonlara sığmayacak kadar büyük bir bayram. Tekirdağ halkını Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamaları için meydanlara davet ediyorum." 
 
Öztrak, açıklamada, 29 Ekim'de parti teşkilatı tarafından fener alayı düzenleneceğini, vatandaşların katılımını beklediklerini de kaydetti.