info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP’li Üyelerden Dalgıç’a Sert Tepki

Tekirdağ’da ‘2014 Yerel Seçim Siyasi Eğilim ve Aday Adayları Araştırma Sonuçları’ başlığıyla bir araştırma ve danışmanlık şirketinin, Adem Dalgıç’ı 49.6 oy oranı ile belediye başkan adayı olacak isimler arasında göstermesi CHP’li partililer tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Bir araştırma ve danışmanlık şirketinin Adem Dalgıç’ı Büyükşehir Belediyesi Aday Adayları içerisinde 49.6 oy oranı ile aday göstermesi, CHP’li bir grup üyenin tepkisine neden olurken; “Kendisine güveniyorsa çıksın bağımsız aday olsun. O zaman boyunun ölçüsünü görür. Halktan ve partili üyelerden kopmanın ne demek olduğunu anlar.” tepkisiyle karşı karşıya geldi.
 
Tekirdağ’da ‘2014 Yerel Seçim Siyasi Eğilim ve Aday Adayları Araştırma Sonuçları’ başlığıyla bir araştırma ve danışmanlık şirketinin, Adem Dalgıç’ı 49.6 oy oranı ile belediye başkan adayı olacak isimler arasında göstermesi CHP’li partililer tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.
 
“GÜCÜ VARSA BAĞIMSIZ ADAY OLSUN”
 
Partililer, “Adem Dalgıç’ın, bu kadar büyük bir gücü varsa gitsin, bağımsız aday olsun. Halkı bu tür anketler yanıltıyor. Anketler sanki sadece Adem Dalgıç’ın küçük bir grup taraftarına sorulmuş gibi duruyor.” dediler.
 
AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI MUSTAFA YEL ANKETTE %6.0 OY ALMIŞ
 
Tüm aday adaylarının arasında yapılan ankette “Kişi olarak kimin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istersiniz?” şeklindeki soruya; ankete katılan kişilerce verilen cevaplarda; 49.6 ile Adem Dalgıç’ı; 10.8 oy oranı ile Haluk Öztrak; 7.7 ile Şerafetdin Terzi; 6.6 oy oranı ile A.Halim Orta; 6.2 oy oranı ile Mustafa Yel; 6.0 oy oranı ile Kadir Albayrak; 13.1 oy oranı ile diğer adayların takip ettiği belirtiliyor.
 
DALGIÇ’IN BÜZÜKTAŞI ALİ KILIÇ %31.4 İLE BİRİNCİ OLMUŞ
 
Tekirdağ Merkez’de yani Süleymanpaşa Belediyesi’nde ise, anket yapılan kişilere: “Kişi olarak kimin Süleymanpaşa Belediye Başkanı olmasını istersiniz” sorusu yöneltildiğinde ise, ankete katılanlarca, şu isimler belirtildi: Ali Kılıç: 31.4, Adem Dalgıç: 15.7, Ekrem Eşkinat: 12.3, Murat Emre Kervancılar: 6.8, Şenay Becerikli: 3.8, Ahmet Aygün: 3.8, Haluk Öztrak: 3.4, Mustafa Yel: 3.0, Kadir Çebi: 2.1, Hakan Şık: 2.1, Diğer Adaylar: 15.7.
 
“SONUÇLAR HAYAL ÜRÜNÜ”
 
Partililer, bu sonuçlara “Hayal ürünü” yakıştırmasını yaparlarken; “Burada, AK Parti ve MHP’nin adayları da neredeyse yok sayılmış. Daha önce CHP’nin %46’lık bir oy oranı ile seçilen Adem Dalgıç, sanki yine aynı oy oranı ile seçilecekmiş gibi ortaya çıkarılmış. Diğer partili adayların yok sayılıp, Adem Dalgıç ve Ali Kılıç’ın büyük bir farkla ortaya çıkarılması, bu kadar kolay mı? İkisi de gitsin bağımsız aday olsunlar.” değerlendirmesinde bulundular.
 
DALGIÇ SANDIKTAN KAÇMAK İSTİYOR
 
Partililer, “Adem Dalgıç ve Ali Kılıç, kendilerine güveniyorlarsa bağımsız aday olarak seçime girerler ve boylarının ölçülerini alırlar. Doğru düzgün partiyle bir diyaloğu bile olmayan ve sık sık basının gündemine yaptıkları olumsuz davranışlarla gelen Adem Dalgıç ve ekibinin, siyaset tarihinden silinmemesi için ‘Bağımsız adaylık’ son şansı olacak. Yoksa Tekirdağ siyaset tarihinin sayfaları arasında dökülen bir yaprak olarak yerini alacak. Çünkü; Adem Dalgıç ve Ali Kılıç, delege ve CHP’li üyelerden ve de sandıktan kaçmak istiyor. Adem Dalgıç, partiden istifa ederse çok kişinin de önünü açmış olacak.” diye konuştular.