info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi nde Su Tasarrufu Kampanyası

Çorlu Belediyesi, su tasarruf kampanyası başlatıyor.

2010 yılı itibariyle su fiyatlarında indirim yapan Çorlu Belediyesi, vatandaşları bilinçlendirerek gereksiz su sarfiyatının önüne geçmeyi hedefliyor. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren endeks görevlileri su abonelerinin sayaçlarını okuduktan sonra faturalar ile birlikte Çorlu Belediyesi nin hazırlattığı broşürleri teslim ediyor.

Çorlu daki bütün su abonelerine dağıtılan broşürlerde, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ın su tasarrufuyla ilgili yazısında "Değerli Hemşerilerim, İlçemizin sürekli artan nüfusu birçok alanda olduğu gibi su ihtiyacını da arttırmaktadır. Belediyemizin yaptığı yatırımlar sayesinde bugün itibariyle Çorlu da su sıkıntısı yaşanmamaktadır. Ancak bütün doğal kaynakların sınırlı olduğu da bilinen bir gerçek.

Yaşamsal değeri olan suyu verimli ve idareli kullanmak da birey olarak hepimizin görevidir. Bilinçli su tüketimi aile ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı gibi gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakmamızı da sağlayacaktır. Çorlu Belediye Başkanı olarak, halkımızın su tasarrufu konusunda gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum," ifadeleri yer alıyor.

Ayrıca broşürün diğer sayfalarında su abonelik işlemleri için gereken belgeler, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu nun kaçak su kullanımıyla ilgili maddeleri, kanalizasyon sisteminin etkili ve verimli kullanımıyla ilgili uyarılar ve su tasarrufu için alınacak 10 önlem yer alıyor.

Broşürde yer alan bilgiler sayesinde vatandaşların su tüketimini bilinçli bir şekilde yapmaları, kanalizasyon sisteminde yaşanabilecek sorun ve arızaların önüne geçilmesi ve kaçak su kullanımının engellenmesi hedefleniyor.

Su tasarruf kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İşletme ve İştirakler Müdürü Selçuk Küçüker, "Su abonelerine dağıtılmak üzere 70 bin adet broşür bastırdık. Bu broşürler yeni yılın ilk mesai gününden itibaren su sayaçlarını okuyan endeks görevlileri tarafından dağıtılmaya başlandı. Vatandaşlarımızın broşürlerde belirtilen yöntemleri uygulayarak su tasarrufuna katkıda bulunmalarını rica ediyoruz," diye konuştu.