info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Köylere Hizmet Götürme Birliği öncülük etti

Çorlu-Marmaracık-Büyükkarıştıran duble yol çalışması hızla sürüyor.

Yıllardan beri Kınalıköprü -Edirne arasındaki eski adı E-5 olan yolun dar ve kullanışsız oluşu çeşitli ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların olmasına en büyük nedendi.

Şimdi bilindiği üzere Çorlu-Kınalıköprü arası Karayolları tarafından müteahhit firmalara ihale edilerek yol genişletildi, iki şerit geliş ve iki şerit gidiş duble (bölünmüş ) yol haline getirildi.

ÇORLU KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ MARMARACIK-B.KARIŞTIRAN ARASINI İHALE ETMİŞTİ

Bundan önceki Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ın gayretleri ile Çorlu (Marmaracık) ve Kırklareli B.Karıştıran arasındaki E-5 karayolunun satıh kaplama işi Çorlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 6 Milyon TL (eski fiyat 6 trilyon) ye ihale edilmiş ve kısa zamanda bu güzergah duble yol haline getirilmiş ve satıh kaplama işi yapılarak karayollarına teslimi yapıldı.

Teslimi yapılan bu güzergahta sıcak asfalt çalışma işi de karayolları tarafından müteahhit firmaya ihale edilmiş ve şu anda adı geçen güzergahta sıcak asfalt döküm çalışmaları hava şartlarının iyi olması nedeni ile gece gündüz sürüyor.

Çorlu(Marmaracık)-B.Karıştıran arasındaki 18 km.lik güzergahta duble yol (bölünmüş) tamamlandığı zaman iki şerit gidiş ve iki şerit geliş bitmiş olacak. Araç trafiği rahatlarken, ulaşımda sağlıklı hale gelmiş olacak.

Özellikle yol çevresindeki yüzlerce sanayi kuruluşuna çalışan işçiler ve diğer personel Çorlu ve Lüleburgaz a daha huzurlu ve sağlıklı gidip gelmeleri kolaylaşmış olacak.

Bu çalışmaların başarılı olması için giden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve Çorlu kaymakamı Ali Dursun da yoğun bir çalışma gerçekleştirmiş olması da gözlerden kaçmadı.