info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cüneyt Yüksel: Karacakılavuz Dünya Markası Olacak

Göreve geldiği yıl bir ilke imza atarak mahalle olmuş köyler içinde yer alan, belde belediyesiyken mahalle olan Karacakılavuz’da ilk defa yörenin meşhur ürününün adını taşıyan KEŞKEK ŞENLİĞİ’NE imza atan Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel, Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan Karacakılavuz 2. Keşkek şenliğinin muhteşem organizasyonuyla büyük bir coşku yaşanmasını sağladı.

Yörenin markası olan dokumalar, odun fırını ekmekleri ve meşhur keşkek lezzetiyle Trakya halkını buluşturan şenlik, âdeta mini kiraz festivali gibiydi. Çok sayıda katılımın olduğu şenlikte tek tek stantları gezen başkan Cüneyt Yüksel, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Ak Parti il başkanı Mestan Özcan, ilçe başkanı Sezayi Çetin ve diğer siyasi parti üyelerinin yanı sıra, Kızılay seyyar otobüsü de yaşanan COVİD-19 ile mücadele için kan bağışçılarının şenlik alanında da yanında oldu. 

Ayrıca Ak Parti milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve başkan Cüneyt Yüksel’in bizzat keşkek dövmesi, halka kazanların başında keşkek dağıtmaları büyük ilgi gördü. 

Şenlik açılışında saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasını yapan Cüneyt Yüksel; 

“Belediyeler, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek sosyal tesisler ve daha birçok işlerden sorumludur. Âmâ asıl olan bir işi daha vardır. Kendi bölgesinin de değerlerinin organizasyonunu yapmak ve tanıtmakla yükümlüdür. Karacakılavuz, mahallemiz de öncelikle bana hep sahip çıkmıştır. Ama yüreği büyük bu güzel insanların bir özelliği de vardır. Onu da anlatmam gerekiyor. Karacakılavuz’da hem dokumaları hem de keşkek’i ile Dünya çapında ses getirebileceğimiz çalışmalara imza atmamız gerektiğini biliyoruz. 

Dolayısıyla bununla ilgili de biz üzerimize düşen görevi yapalım dedik ve göreve gelir gelmez 2019 yılında Karacakılavuz keşkek şenliğini organize ettik.2020 yılında Pandemi dolayısıyla tüm Dünya bir imtihan yaşadı ve bu şenliği geçen yıl yapamadık. Bu yıl Allah nasip etti ve ikincisini organize ettik. Benim üzerimde büyük emeği olan kurucu il başkanımız Ahmet Kambur’un bir sözü vardı. “oğlum, sadece yol yapmakla olmaz, şehri tanıtacak organizasyonlar da yapman lazım” Demişti. Bu organizasyon onun bize verdiği nasihatlerden bir tanesiydi. İnşallah bunu büyüterek, sadece Süleymanpaşa’nın Karacakılavuz mahallesinde değil, tüm mahallelerimizde ve Kiraz festivalinde de gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz festivalde 2 milyon insan ağırlamıştık. Bu seferki hedefimiz iki buçuk milyon insan ağırlayarak hem esnafımızın kalkınmasına hem şehrimizin tanıtılmasına fayda getirecek bir organizasyon olsun istiyoruz. Bu konuda emeği geçen başkan yardımcılarım ve meclis üyelerime şükranlarımı sunuyorum.

Karacakılavuz’da yaşamayan ama Süleymanpaşa’dan Karacakılavuz ’un ismini duymayan bazı hemşerilerimiz vardı. Karacakılavuz insanı, özellikle kadınları tüm Trakya’da en çalışkan insanlarıdır. Güler yüzlüdür, samimidir, merttir. O yüzden Karacakılavuz’da sizleri ağırlamaktan ben gurur duyuyorum. İki gün boyunca özellikle Karacakılavuz’lu kadınlarımızın hem el ürünü, dikiş-nakış hem de gıda ürünlerini bulabilirsiniz. İki gün boyunca şenlikler yarışmalar ve sanatçılarımızla kısaca bu şenlikte yok yoktur. Hayırlı olsun, uğurlu olsun, her şey gönlünüzce olsun” Dedi. 

Ardından kürsüye çıkan Vali yardımcısı Murat Eren, “ben de Tekirdağ’ın bir çocuğu olarak memleketimde görev yapma mutluluğunu yaşıyorum. Bu yörenin insanı olarak Karacakılavuz’u iyi bilirim. Karacakılavuz, belki de Tekirdağ’ın en çalışkan mahallesi, çalışkan insanların olduğu mahallesidir. Üretim yönünden oldukça yüksek potansiyele sahiptir. Karacakılavuz dokumaları, Keşkek ve ekmek üretimi yönünden çok çalışkan bir mahallemizdir.93 harbiyle bölgemize gelen örnek bir mahallemizdir. İnşallah dokuma alanında somut olmayan kültür varlıkları listesinde yer alacaktır. Keşkek şenliği artık geleneksel hale geldi. Zor bir dönemden geçtik. Bizler Trakyalılar olarak şenlikleri çok severiz ama COVİD-19 sebebiyle uzak kaldık. İnşallah bundan sonra sağlıklı ve eğlenceli günlere kavuşacağız” Dedi. 

Protokol konuşmalarının bitiminde, sunucu İpek Tanrıyar eşliğinde halk oyunları ekibi güzel bir yöresel gösteri sergiledi ve sanatçılar sahne aldı. İki şarkıcının programı arasında, şenliğin sponsoru Dağlı Süt Ürünleri tarafından organize edilen yoğurt yeme yarrışmasında,20 kişilik yarışmacı arasından Karacakılavuz dışından iki sadece iki gazetecinin bulunduğu yarışmayı bu gazetecilerden birisi kazanırken, ikinci ve üçüncü Karacakılavuz’dan oldu. 
Şenlik sanatçıların keyifli şarkıları ve halkın da coşkulu oyunlarıyla iki gün boyunca sürerken, Süleymanpaşa belediyesi ekibi, şenlik boyunca halkın her türlü ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma içinde oldu. 

Kaynak : Murat Ürtekin