info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Deprem 60 Yıllık Su Şebekesini Zayıflattı

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde son haftalarda sık sık meydana gelen su kesintilerinin nedeni anlaşıldı.

 

25 Temmuz`dan itibaren günde 25-30 arıza meydana gelmesinin sebebinin o gün meydana gelen depremin 60 yıllık su şebekesini zayıflatması olduğu belirlendi.
 
Trakya bölgesinde, 25 Temmuz 2011`de Marmara Denizi Tekirdağ açıklarında meydana 5,2`lik deprem meydana gelmişti. Depremin Çorlu`nun su şebekesini iyice zayıflattığı, bundan dolayı da günde 25-30 arıza meydana geldiği ve şebekenin acilen değiştirilmesi gerektiği ortaya çıktı.
 
Vatandaşın büyük tepkisini çeken kesintilerden dolayı belediyeye gelen şikayetler üzerine bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, su kesintilerinin sık yaşandığı bölgedeki su şebekesinin 60 yıllık olduğunu ve ömrünü tamamladığını belirtti. Kumyol Caddesi ana su dağıtım hatlarında sık sık meydana gelen arızaları değerlendiren Sarıkurt, meydana gelen arıza yoğunluğunun en büyük sebebinin ekonomik ömrünü bitirmeye başlayan hatların yanı sıra yakın zamanda Marmara Denizi Tekirdağ açıklarında meydana gelen 5,2 şiddetindeki depremin yer altında yarattığı tektonik hareketler sonucunda hatların zarar görmesi ve bağlantı noktalarında meydana gelen arızalar olduğunun düşünüldüğünü kaydetti. 
 
Sarıkurt, ``Günümüzden yaklaşık 60 yıl önce İller Bankası tarafından yapılan 10 km`lik içme suyu hattının 3,5 km`lik kısmı şehir merkezinde olup, bu hat üzerinde 600 adet bağlantı noktası bulunmaktadır. Ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan bu hat ve bağlantılarda sık sık arızalar meydana gelmektedir. Mevcut hatların kullanım ömrünü doldurmasından dolayı her gün 25-30 arıza meydana gelmektedir. Su arıza ekiplerimiz hatlardaki bu arızaları gidermek için elindeki tüm imkanları seferber ediyor. Yaşanan bu sorunların çözümü ancak mevcut hatların yenilenmesiyle mümkün olacaktır." dedi. Altyapısı yenilenen bölgelerde bu tür sorunlar yaşamadıklarına dikkat çeken Sarıkurt, eski hatların yenilenmesi yönünde de önemli adımlar attıklarını açıkladı.