info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Nüfusunun 1.4 Milyarı Aşırı Kilolu

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencilerine “Gıda güvencesi ve beslenmesi için sürdürülebilir gıda sistemleri” konulu eğitim verildi.

ÖĞRENCİLERE GIDA ANLATILDI
 
Dün sabah saat 10.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’ne giden görevliler, okulda bulunan 11.sınıf öğrencilerine eğitimler verdi. Gıda Mühendisi Ferya Arlan Çolak, Hamza Özkan ve Nazmi Ünver tarafından verilen eğitimlerde “Gıda güvencesi ve beslenmesi için sürdürülebilir gıda sistemleri” konusu anlatıldı.
 
"İNSANLARIN ÜÇTE BİRİ OBEZDİR”
 
İnsan sağlığının güvenilir gıda sistemlerine bağlı olduğunu belirten Gıda Mühendisi Ferya Aslan Çolak “Günümüzde yetersiz beslenmenin topluma maliyeti çok yüksektir ve yetersiz beslenme çeşitli şekillerde ortaya çıkmaktadır. Dünyada beş yaşın altındaki her dört çocuktan biri yeterli düzeyde gelişememektedir. Bu yetersiz beslenen 165 milyon çocuğun bedensel potansiyellerine hiçbir zaman erişemeyecekleri anlamanı gelmektedir. Dünyada yaklaşık iki milyar insan sağlıklı olmak için gerekli olan vitamin ve mineralleri almamaktadır. İnsanların yaklaşık olarak 1,4 milyarı aşırı kiloludur. Bu insanların yaklaşık olarak üçte biri obezdir ve koroner kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı veya diğer sağlık sorunları yaşamaktadır. Ayrıca, birbirinden farklı yetersiz beslenme türleri bu ülkede, bir evde hatta bir bireyde aynı anda ve bir arada var olabilmektedir” dedi.