info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

EDS Bekleniyor

ÇORLU merkezdeki araçlar ile diğer il, ilçe ve köylerden gelen araçlar, trafiği zaman zaman olumsuz etkileyerek, trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

Sinyalizasyonun olduğu kavşak ve yollarda ışık ihlalleri, hız limitini aşmalar hem yayaları, hem de araç sürücülerini olumsuz etkiler hale geldi.
 
Bu kavşakların bulunduğu semtlerde oturanlar ile trafik kaidelerine harfiyen uyanlar şikayetçi oldular. Buna ilçe trafik komisyonu başta olmak üzere belediye ve ilçe trafik tescil denetleme büro yetkilerinin sonuç alınacak tedbirlere başvurmaları bekleniyor.
 
 
EDS ŞART OLDU
 
Şifa ışıklı kavşak (Halk Eğitim Merkezi) ve  Askeri fabrika kavşağındaki sinyalizasyon sistemlerinden başka birde (EDS) Elektronik Denetleme Sistemi ışık ihlalleri ile hız limiti aşanları anında tespit ederek gerekli cezai işlemin uygulanması sağlanıyor. Şimdi EDS  sistemlerinin mevcut kavşaklarda da kurulması ile ilgili ciddi çalışma başlatılması yaralamalı ve maddi hasarlı kazaları da büyük ölçüde önlemiş olacağı uzmanlarca açıklanıyor. 
 
 
ACİL ÇÖZÜM BEKLENİYOR
 
Çorlu’da Orıon / Bölge trafik kavşağı, Türkgücü /Toyota kavşağı ile Askeri hava alanı kavşağına EDS kurulması elzem olarak değerlendirilyor. Birde Şahpaz sapağında kavşak ve  ışıklı sinyalizasyon kurulması için ilgili ve yetkilerin mutlaka çalışma başlatarak sonuç almaları da bekleniyor. Özellikle geceleri ve tatil günleri kırmızı ışık ihlalleri ile hız limitini aşmalar gayet normal hale geldi. Yetkililerin bu duruma ivedi çözüm bulması bekleniyor.