info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayvan Satıcıları Kurbandan Ümitli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in bu yıl kurbanlık ithal edilmeyeceğini söylemesi, hayvan satıcılarını sevindirdi.

Trakyalı hayvan üreticileri bu yıl, yurt dışından ithal hayvan getirilmemesinin yerinde bir karar olduğunu, Trakya’da bulunan hayvanların tüm ülkeye yetebilecek kadar fazla olduğunu söylediler.
 
Tekridağ’ın Malkara ilçesine bağlı Karacahalil köyünde kurbanlık hayvan yetiştiren Recep Kırlı, “Malkara’da 40 yıldan beri kurbanlık hayvan yetiştirdiğini, bu yıl yurt dışından kurbanlık ithal edilmemesinin yerli yetiştiriciyi olumlu yönde etkileyeceğini” ifade etti.
 
Trakya’da bulunan kurbanlıkların Türkiye’ye bile yeteceğini belirten Kırlı, “Yaklaşık 40 seneden beri hayvancılık yapıyorum. 2005 yılından bu yana hayvancılığı tek başına devam ettiriyorum. Hayvancılık bizim aileden gelen bir meslek. Bu sene kurbanlık hayvanlarımı Trakya’da satmayı düşünüyorum. 3-4 seneden beri hayvanlarımı İstanbul’a gidip satmaktan korkuyorum. Çünkü İstanbul’a giderek yaptığım masrafı bile çıkartamıyorum. Zarar ediyorum. Geçen sene İstanbul’a götürdüğüm kurbanlıkları satamadım mecburen orada yok pahasına kestirmek zorunda kaldım. Bu yıl yurt dışından ithal kurban gelmemesi biz üretici açısından çok iyi oldu. Kurbanlıklarımız bu yıl iyi para edeceğini düşünüyorum. İnşallah da öyle olur bizde borçlarımızı ödeyebiliriz “ ifadelerine yer verdi.
 
“BAKANIMIZ MEHDİ EKER’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 
TTrakya bölgesinde bulunun kurbanlık hayvanların Trakya’ya hatta tüm ülkeye yetebileceğini, yurt dışından ithal kurbanlık getirmemesinden dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e çok teşekkür ettiklerinin altını çizen kurbanlık hayvan yetiştiricisi Mümin Özsoy ise, “Yurt dışından ithal hayvan getirilmemesi çok doğru ve yerinde bir karar. Dışarıdan gelen ithal hayvanlar ve etler biz yerli üreticileri çökertiyor. İthal etler ve hayvanlar geldiği zaman bizim hayvanlarımız ve etlerimiz para yapmıyor. Bu yıl yurt dışından hayvan ve et ithal etmeyen sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.