info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hedef Ramazan Bayramı

Çerkezköy Tren Garı’nda başlatılan tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çerkezköy Tren Garı Sahası’nda bulunan üst geçitte temel çalışmalarına başlanıldığını ve üst geçidin kumlamasının yapıldığını belirten Çakı İnşaat sahibi Ayhan Uzunboy, “Şuanda üst geçit fırınlanmış özel silis kumu ile kumlanıyor. Bu kumlamanın ardından üst geçidin daha uzun ömürlü olması için üst geçidi özel bir boya ile boyayacağız” dedi.
 
KAPALI FAKAT SAYDAM OLACAK
 
Üst geçidin elektrik tesisatının çekildiğini ve kumlama çalışmalarının ardından boyamanın yapılacağını ve hazırlanan malzemelerin getirilip kurulacağını ifade eden Çakı İnşaat sahibi Ayhan Uzunboy, yeni üst geçidin kapalı olacağını fakat saydam da olacağını söyledi.
 
TREN GARI’NA GİRİŞ YOK
 
Yeni üst geçidi kullanacak vatandaşların Tren Garı’na inmeyeceklerini belirten Çakı İnşaat sahibi Ayhan Uzunboy, “Hikmet Uğraş Caddesi’nden üst geçide çıkacaklar Halk Eğitim Merkezi’nin önündeki sokağa, oradan çıkacaklar ise Hikmet Uğraş Caddesi’ne çıkacaklar. Eskisi gibi Tren Garı Sahası’na inemeyecekler. Ayrıca üst geçitte engelliler için asansörde olacak” bilgisini verdi.
Çerkezköy Tren Garı’nda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren üstlenici firma sahibi Ayhan Uzunboy, Tren Garı’nda yayalar için 12 bin metrekare kaldırım düzenlemesi yaptıklarını ve kaldırımların özel andezit taşı ile kaplandığını, engelliler için ise 1500 metre engelli yürüyüş alanı yaptıklarını kaydetti.
 
ENGELLİLERE BÜYÜK KOLAYLIK
 
Kaldırım çalışmalarının devam ettiğini belirten Çakı İnşaat sahibi Ayhan Uzunboy, Tren Garı’nda bulunan yaya alt geçidinin de modern bir hale getirildiğini ve engelliler için önümüzdeki günlerde özel bir aparat koyacaklarını belirterek, “Engelli Lifti denilen aparat ile engelli vatandaşlarımız alt geçidi kullanmaları durumunda bu aparat sayesinde karşıdan karşıya geçecekler” açıklamasını yaptı.
 
ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILIYOR
 
Tren Garı’nda altyapı ve çevre düzenleme çalışması da yaptıklarını ifade eden Ayhan Uzunboy, “Altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çöken kanalizasyon hattını yeniden ve aslına uygun olarak modern bir şekilde yaptık. Yağmur ve milin gelmemesi için Tren Garı’nın önüne perde duvar yaptık. Saha betonu döktük. 2200 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapıldı. Bir o kadar daha yapılacak” ifadesini kullandı.
 
RESTORE SÜRÜYOR
 
Tarihi Çerkezköy Tren Garı’nda bulunan binaların aslına uygun olarak yeniden restore edildiğini de kaydeden Ayhan Uzunboy, “Çalışmalar kapsamında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışması da yapacağız. Tren Garı içerisinde bulunan ve Atatürk Büstü’nün olduğu alanı yeniden düzenleyerek, burasını modern ve güzel bir Tören Alanı yapacağız. Şuana kadar 10 lojman aslına uygun olarak restore edilip teslim edilirken, diğer 10 lojmanda çalışmalar sürüyor.
 
BETONSUZ HARÇ KULLANILIYOR
 
Lojmanlarda restore çalışması yapılırken tarihi eserlerin zarar görmemesi için her türlü itina ve özen gösteriliyor. Fransa’dan getirttiğimiz Roma Harcı adı verilen özel bir harç ile çimento katkısı olmadan binalar restore ediliyor. Yine özel çam ağaçlarından yapılan kaplamalar restorasyonda kullanılıyor “ diye konuştu.
 
İSTİNAD DUVARI YAPILDI
 
İstasyon’un girişinde bulunan alanın Tören Alanı olarak yeniden projelendirildiğini ve peyzaj çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ayhan Uzunboy, “Sel ve insan hasarını önlemek için Hikmet Uğraş Caddesi’ne 100 metretül istinad duvarı yapıldı ve 170 metretül daha yapılacak” ifadesini kullandı.
 
HEDEF RAMAZAN BAYRAMI
 
Çerkezköy Tren Garı’ndaki çalışmaların Ekim ayına kadar tamamlanacağını fakat üst geçidi Ramazan Bayramı’na yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden  Uzunboy, “Kumlama ve boya çalışmalarının ardından üst geçitteki çalışmalar hızlanacak. Bir aksilik olmadığı takdirde Ramazan Bayramı’na kadar üst geçiti vatandaşlarımızın kullanımına açarız” diyerek sözlerini tamamladı.