info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Her eve geri kazanım torbası

Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında Çerkezköy de her eve birer geri kazanım torbası dağıtılıyor.

Evlere dağıtılan geri kazanım torbalarına biriktirilen ambalaj atıkları geri dönüşüm firmaları tarafından toplanacak. Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi Emine Yasavul, belediye olarak görevlendirilen ikişer kişiden oluşan 10 grubun Çerkezköy deki 8 mahalledeki her eve birer geri kazanım torbası dağıtacağını söyleyerek: "Yakasında tanıtım kartı bulunan görevliler, hem her eve birer adet geri kazanım torbası bırakacaklar hem de vatandaşları konu hakkında bilgilendirecekler. Vatandaşlar ayrıca kendilerine dağıtılan broşürlerden konu hakkında bilgi edinebilecek, atıkların hangi gün toplanacağını da kendilerine dağıtılan magnetlerden takip edebilecekler." dedi.

HANGİ MAHALLEDE NE ZAMAN TOPLANACAK

Evlere dağıtılan geri kazanım torbalarına biriktirilen ambalaj atıkları Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi, Bağlık Mahallesi ile Fatih Mahallesi nden Pazartesi ve Perşembe günleri saat 09.00 da Fevzipaşa Mahallesi, Yıldırım Bayezid Mahallesi, İstasyon Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi nden ise Salı ve Cumartesi günleri saat 09.00 da geri dönüşüm firmaları tarafından toplanacak. Ambalaj atıklarını toplayan geri dönüşüm firmaları ambalaj atıklarını aldıkları evlere geri kazanım torbaları bırakacak.

NELER TOPLANACAK?

Proje kapsamında kağıt-kartonlar, plastikler, camlar ve metaller ayrı ayrı toplanacak. Kağıt-karton grubunda gazete ve dergiler, kağıt ve karton ambalajlar, mukavva kutular, kağıt torbalar, karton içecek kutuları ile kullanılmış defterler ve kitaplar plastik grubunda su ve meşrubat ambalajları, sıvı yağ ambalajları, şampuan ve deterjan kutuları, kullanılmış plastik ev eşyaları, yoğurt ve margarin kapları ile plastik bidonlar, cam grubunda renkli ve renksiz olmak üzere su ve meşrubat şişeleri, reçel, konserve, sos kavanozları, bardak ve sürahi gibi cam şişeler, metal grubunda ise metal içecek kutuları, yağ tenekeleri ve diğer tenekeler, konserve ve salça kutuları ile metal mutfak gerekçeleri ayrı ayrı poşetlerde toplanacak.