info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İl Taşkın Koordinasyon toplantısı yapıldı

Tekirdağ İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı Vali Ali Yerlikaya Başkanlığında İl Özel İdare Meclis Toplantı Salonu nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı Vali Ali Yerlikaya Başkanlığında İl Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

2006/27 ve 2010/05 sayılı Başbakanlık Genelgeleri ve 10 Aralık 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Tekirdağ İli sınırları içinde bulunan taşkın kontrol tesislerine ait işletme tebliği gereğince 2012 yılının ikinci İl Taşkın Koordinasyon Toplantısı, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve diğer kurul üyeleri katıldı.

22-23-24 Ekim tarihlerinde Saray-Çerkezköy-Çorlu-Muratlı ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu yaşanan taşkınların en önemli gündem maddesi olduğu toplantıda Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü tarafından, yaşanan taşkınların sebepleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili sunum yapıldı. Toplantıda, Tekirdağ ili sınırları içerisinde sel baskınlarının, can ve mal kaybına neden olmaması, mevcut taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesi, akarsu yataklarının korunması ve mevcut taşkın tesislerinin, menfez ve köprülerin gözden geçirilerek yetersiz kapasitede olanların yeniden projelendirilerek inşaatların biran önce başlatılması için kurumların ve belediyelerin 2013 yatırım programlarını buna göre oluşturmalarına yönelik kararlar alındı.