info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İmamlar "Marko Paşa" Olacak

Diyanet, imam hatiplerin “Sosyal projelere katkı sağlamaları için” proje başlattı. İmam hatipler, ev ve kıraathaneleri dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinleyecek.

Diyanet, imam ve hatiplerin “Sosyal projelere katkı sağlamaları için” 5 pilot ilde proje başlattı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, imam hatiplerin, ev ve kıraathaneleri dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinleyeceklerini bildirdi.

Bakan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın beş ilde “Din Hizmetleri Gelişim Projesi” başlattığını bildirdi. Pilot uygulama olarak Ankara’nın Beypazarı, Çankaya ve Keçiören ilçeleri ile Tekirdağ, Amasya, Karabük ve Elazığ seçildi. Bakan Çelik, bir soru önergesine verdiği cevapta proje ile imam hatiplerin esnaf ve fabrika ziyaretlerinde de bulunacağını belirterek, şöyle dedi:

“İmam hatipler, ev, kahvehane, esnaf ve fabrika ziyaretlerinde  vatandaşlarımızla sohbet etmeleri, mutlu ve hüzünlü günlerinde, yanlarında olmaları, o mahallenin veya bölgenin görevlisi olarak  tanışma ve kaynaşmaları amaçlanmıştır. Örneğin köylerde görev yapan personelin köy halkı ile birlik olup cami avlusu, mezarlık ve köyün ortak kullanım alanlarının ağaçlandırılması, yaşlı kimsesiz ve yardıma muhtaç kimseler ile imkansızlık sebebiyle tedavi olamayan veya okuyamayan kimselere destek olunması gibi konularda rehberlik ve öncülük etmesi hedeflenmektedir”

KIZLAR OKUSUN DİYE

Bakan Çelik, projedeki pilot illerin Türkiye genelini yansıtacak şekilde seçildiğini, bunun dışında bir kriterin  söz konusu olmadığını belirtirken, projenin, kız çocuklarının okumalarının teşvik edilmesi için de önemine işaret etti. Çelik şöyle dedi:

“Projede görevlilerimizin kız çocuklarının okumasını teşvik etmesi, bununla birlikte farklı yerlerde okumaya hak kazanan çocuklara ve ailelerine burs ve kalacak yer konusunda rehberlik etmesi üzerinde durulmaktadır. Ülkemizde mezralar dahil her yerleşim biriminde görev yapan tek kamu görevlisi vasfını taşıdıkları dikkate alındığında, din görevlilerimizin öğretim konusunda yapacakları bu rehberliğin önemi daha iyi anlaşılacaktır”

Çelik, imamların kendisini yenilemesi ve geliştirmesine yönelik olarak bu yıl içinde müftülükler tarafından farklı konularda 684 hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildiğini bu seminerlere toplam 17 bin 260 personelin katıldığını da bildirdi. Ayrıca eğitim merkezlerinde düzenlenen 25 hazırlayıcı eğitim kursuna da bin 479 aday personel katıldı.

Kaynak: Gazeteport Sitesi