info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İşsizlik Maaşı ve Olanaklarla İlgili Bilgiler Verdi

İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü, Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesinde sigortalı çalışan sayısının arttığını vurgulayarak, olanaktan yararlanma kriterleri hakkında da bilgiler verdi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesinde sigortalı çalışan sayısının hızla arttığını, ancak işsizlik maaşı alanların da sayısının artığını vurgulayan İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, bu olanaktan yararlanma kriterleri hakkında da bilgi verdi.

 
Çerkezköy'ün sanayisi ile pek çok ilçe ve ile örnek bir konumda olduğunu belirten Ercan Sözen, ilçede 20 Eylül itibariyle 1382 kişinin işsizlik maaşı aldığını ifade ederek, "Tabii bu rakam bir ayda ya da belirli bir sürede bize maaş almak için başvuruda bulunan kişilerden oluşmuyor. Yani vatandaşlar verilen bu sayısal veriyi bir ya da 2 ay içerisinde bu kadar kişi işsizlik maaşı almaya başlamış şeklinde anlamasın. Bu rakam çok uzun süreler neticesinde bu orana ulaştı. Önümüzdeki günlerde bu rakamlarda 3 aşağı 5 yukarı ufak bir oynamada olabilir. Çünkü, bu kişiler arasında maaş alma süresi dolanlar ve muhakkak ki iş başı yapacaklar olacaktır. Ancak, şu an için net sayı bu. Ödenekten yararlanmak için İŞKUR'un resmi internet sitesine üye olunarak, buradan da başvuru yapılabiliyor." bilgisini verdi.
 
Kişinin işten çıktıktan sonra en geç 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR şubesine gelerek işsizlik ödeneğinden yararlanabileceğini dile getiren Sözen, "Eğer kişi bu süreyi aşarsa daha az ödeme olur. Sadece cenaze, hastalık gibi mazeretlerde ve kişi bunu ispatladığı takdirde ödemesinde azalma olmaz, ama kişi muhakkak ki mazeretini ispatlamak zorundandır." dedi.
 
Şube Müdürü Sözen işsizlik maaşından yararlanmak için ise bir takım özelliklerin arandığını belirterek şunları ifade etti: "Ödenekten yararlanmak için kişinin son 3 yılda toplam 600 gün priminin olması gerekli. Bir diğer nokta da en az 6 ay süren işsizlik maaşı ise en fazla 10 ay alınabiliyor. Bu süreci yine kişinin prim sayısı belirliyor. Şöyle ki 600 ile 899 gün primi olan 6 ay, 900 ile 1079 gün primi olan 8 ay, 1080 gün primi olan ise 10 ay işsizlik ödeneğinden yararlanıyor."