info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İspiriler Kazak Gölü’nde Sıla Pikniği Düzenledi

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde 2 kuşak önce göç etmeye başlayan ailelerinden biri olan Öge Ailesi’nin gurbetteki mensupları, Kazak Gölü’nde düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 2 kuşak önce göç etmeye başlayan ailelerinden biri olan Öge Ailesi’nin gurbetteki mensupları, Kazak Gölü’nde düzenlenen piknikte bir araya geldi. 
Başta İstanbul, Çerkezköy ve Kapaklı olmak üzere Trakya’da ikamet eden çok sayıda akrabanın ailesiyle birlikte katıldığı piknik, sıcak kucaklaşmalara sahne oldu. Milli Savunma Bakanlığı(MSB) Müsteşar Yardımcısı Orhan Öge ve MASPEN Yönetim Kurulu Başkan Sinan Öge’nin de katıldığı piknik sabah kahvaltısı ile başladı. 
Neşeli oyunlarla renklenen piknikte yılların hasreti giderilirken, pikniğe Ankara’dan katılan MSB Müsteşar Yardımcısı Orhan Öge, İspir’in Avcıköy’de 1950’li yıllarda başlayan göçlerin 80’li yıllarda daha da hız kazandığını vurgulayarak “Hepimiz, bir sebeple doğduğumuz topraklardan uzak diyarlara göç ettik. Gittiğimiz yerlere elbette adaptasyon sağlamak zorundayız ama bağlı olduğumuz köklere olan aidiyet duygumuzu da kaybetmemiz gerekir. Genç kuşağın arasındaki akrabalık bağlarını ayakta tutmak için yıl da bir de olsa, bu tür organizasyonlarda bir araya gelmek zorundayız. Buradaki birlikteliğimizi, birgün ile veya bu piknik ile sınırlı da tutmayalım. Hüzün ve sevinçlerimizi iletişim kanallarını kullanarak paylaşıp, birlik ve beraberliğimizi birbirimize hissettirmeliyiz. Bu pikniği, geleneksel hale getirerek, her yıl, Çerkezköy, Kapaklı veya bir başka yerde ‘sülalece’ bir araya gelme mutluluğunu yaşayalım” dedi.
Piknik organizasyonu, Erzurum’un yöresel yemekleri ve neşeli oyunlarla son buldu.