info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İtalya daki Gemi Kazasından Kurtulan CHP li Başkan Dehşet Dakikalarını Anlattı

İtalya nın Toskana adası yakınlarında karaya oturan Costa Concordiaö adlı kruvaziyer gemisinde eşi ve oğlu ile birlikte yolcu olarak bulunan CHP Yeniçiftlik Belde Başkanı 56 yaşındaki Hasan Filiz,kurtuldukları için mutlu olduğunu söyledi.

 

İtalya'nın Toskana adası yakınlarında karaya oturan 'Costa Concordiaö adlı kruvaziyer gemisinde eşi ve oğlu ile birlikte yolcu olarak bulunan CHP Yeniçiftlik Belde Başkanı 56 yaşındaki Hasan Filiz,kurtuldukları için mutlu olduğunu söyledi. 
 
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ne bağlı Yeniçiftlik Beldesi'nin CHP Belde Başkanı 56 yaşındaki Hasan Filiz, geçtiğimiz Cuma günü 24 yaşındaki oğlu Egemen, eşi 52 yaşındaki Seher Filiz ile birlikte bu gemiye binerek Akdeniz Turu'na çıktı. Toskana adası yakınlarında gemi karaya oturunca, 3 bin 200 yolcuyla birlikte dehşet dolu dakikalar yaşadı. 
 
Kurtarılan ve ardından ilk önce uçakla İstanbul'a ardından Yeniçiflik'e gelen Hasan Filiz, yaşadıkları dehşet dolu dakikaları anlattı. Oğlunun ısrarı üzerine tura çıktıklarını belirten Hasan Filiz, 'Başlangıçta her şey çok güzeldi. Gemide yaşlılar,çocuklar ve özürlülerde vardı. Geminin hareketinden 3 saat sonra büyük bir gürültü duyduk ve sarsıldık. Biz ailece geminin 8'nci katındaki bir kompartımanda kalıyorduk. Dışarı çıkıp baktığımda aşağıdaki yolcularda panik içindeydi. Ancak gemideki yetkililer, İtalyanca yolculara ufak bir sorun olduğunu ve sakin olmaları anonsu yapıyordu. Saati tam hatırlamıyorum ama geceydi ve dışarıda hiç bir şey görünmüyordu. Zaman geçtikçe olayın büyüklüğünü daha net anladık tam bir kaos yaşanıyor ve gemi gittikçe yan yatıyorduödedi. 
 
PERSONEL GEMİYİ BİZDEN ÖNCE TERKETMİŞ 
 
Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan Filiz sözlerini şöyle sürdürdü: 
'Hala olayın şokundayım. Meydana gelen büyük gürültüden sonra geminin enerjisi kesildi, ışıklar söndü.Gemideki yetkililer bize bunun bir jeneratör arızası olduğunu söylediler ama gemi hala yan yatmaya devam ediyordu. Personel oldukça yetersiz ve eğitimsizdi. Bütün yolcular artık yaşanan olayın ciddiyetini anladı ve yan yatan gemiden bir an önce çıkmayı düşünüyorduk. Bir yandan İtalyan sahil güvenlik botları yolcuları kıyıya taşırken bir yandan da gemideki filikalarla yolcuları kıyıya aktarmaya başladılar. Sıra bize gelmişti bizi de filikalara bindirdiler,ancak kıyıya vardığımızda gördüğüm manzara beni şaşırttı. Gemide gördüğümüz bir çok gemi personeli bizden önce gemiyi terk etmiş ve kıyıya ulaşmışlardı.ö 
 
TİTANİK GİBİYDİ
 
Gemide yaklaşık 3 bin yolcu ve binin üzerinde gemi personeli olduğunu belirten Filiz, 'Allah kimseye böyle bir faciayı yaşatmasın. Türk Konsolosluğunda yaşadığımız gemi kazasının haberlerine bakınca olayın büyüklüğünün daha iyi anladım. Sanki Titanik filmini izliyor gibiydim.Planladığımız Akdeniz turu seyahatinin yaşanan kaza ile yarım kalınca seyahat acentesi arayarak yeni bir seyahat ayarlayacaklarını, mağduriyetimizin gidereceğini söyledi. Bende bir daha böyle bir şeyi istemediğini söyledim. Kazada diz üstü bilgisayarım, tablet bilgisayarım,fotoğraf makinesi, pasaportlar ve cep telefonları ile beraber bütün eşyalarımızı kaybettik.Bütün bunlara rağmen hayatta olduğumuz için mutluyuzö dedi.