info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karaevli’den Asfalt Çalışmaları Hakkında Açıklama Geldi

Tekirdağ İl Genel Meclisimiz, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köylerimizi Büyükşehir’e hazırlamak adına, İl Genelinde Çok işleyen ana arter köy yollarının yapımı için (mevcut öz kaynaklarımıza yakın) 30.000.000.00 TL sı borçlanma yaparak, İl Genel Meclisince planlanan ve karara bağlanan ve sayın valimizce onaylanan (110 -120 km civarında) Ana arter köy yollarının yapımına başlandı.

Tekirdağ İl Genel Meclisimiz, Yeni Büyükşehir Yasası  ile mahalleye dönüşen köylerimizi Büyükşehir’e hazırlamak adına, İl Genelinde  Çok işleyen ana arter köy yollarının yapımı için (mevcut öz kaynaklarımıza yakın) 30.000.000.00 TL sı borçlanma yaparak, İl Genel Meclisince planlanan ve karara bağlanan ve sayın valimizce onaylanan (110 -120 km civarında)  Ana arter köy yollarının yapımına başlandı.
 
Yapımına başlanan köy yollarının yapım çalışmalarını yerinde meclis kararı gereği yerinde incelemeye alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Köy hizmetleri Komisyonu üyeleri (geçen ay) yapılan yol çalışmalarını yerinde denetleyerek, yapılan böylesine güzel bir hizmetin siyasi  spekülasyon konusu yapıldığına tanık oldu ve halkımızı doğru bilgilendirme adına, şu açıklamayı yapma gereğini duydu;
 
Köy yolları hizmet ağında olan tüm yolların bakımı, onarımı ve yapımı İl Özel İdarelerinin sorumluluğundadır. Yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen  Ana arter köy yollarının yapımı da İl Özel İdaresinin sorumluluğunda olup, onun en büyük karar organı olan İl Genel Meclisi kararı ile yapılmaktadır.
 
Bazı çevrelerce yapılan bu güzel hizmetin hükümete mal edilerek siyasi malzeme olarak kullanılması doğru değil, ( Özellikle; Kumbağ – Yeniköy ile Karacakılavuz – Banarlı arasında yapılan yollar ) yanlış bilgilendirme ve haksızlıktır.  CHP’ nin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisinde bu karar oy birliği ile alındı. Tek başına böyle bir kararı alma gücüne sahip olan CHP grubu üyeleri böyle bir yanlış bilgilendirmeden rahatsızlık duymaktadır. CHP, bu başarılı  çalışmayı kendine mal etmeyi kesinlikle düşünmemiştir ve böyle bir şey düşünmekte doğru değildir. Bu güzel çalışma İl Genel Meclisinin oybirliği ile karar aldığı ortak bir hizmet anlayışının gereğidir. Bu çalışmada tüm partili üyelerin katkısı vardır. Bu böyle bilinmeli ve değerlendirilmeli diye düşünüyoruz.
 
Münür KARAEVLİ
 
CHP Grup Başkanı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı