info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

KASAİD Çorlu Şubesi Üyeleri Bir Araya Geldi

(KASAİD) Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Çorlu Şubesi üyeleri Orion?da sabah kahvaltısında bir araya gelirken, üyeler 10 Kasım 2008?de kurulan derneğin aynı zamanda birinci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Orion Alışveriş Merkezi alt katında sabah kahvaltısında bir araya gelen KASAİD Çorlu şubesi üyeleri,1. kuruluş yıldönümlerini büyük önder Mustafa Kemal Atatürk?ü anarak saygı duruşunda bulundular. Yeni üyelerle tanışmak ve kaynaşmak için toplanan dernek üyeleri, yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde hoşça vakit geçirdiler. Çorlu Şube başkanı Feray Karagöz; "Haklarımız konusunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büyük bir savaş vermiştir. Çünkü Ulu Önderimiz kadın ve erkeğin eşit olduğuna inanmış ve haklarımız üzerine şöyle demiştir. "Kadınlarımız bundan sonra haremlere kapatılmayacak, gizlenmeyecek, yüzlerini örtmeyeceklerdir. Çünkü bu tüm ülkenin daha çok acılar çekmesine neden olacaktır. Türk kadınları ulusal bağımsızlığımız için savaş boyunca cesaretle dövüşmüşlerdir. Bugün onlar özgür olmalı, eğitim olanaklarından yararlanmalı, erkeklerimizinkine eşit bir düzeye çıkarılmalıdır." İşte bu sözü söyledikten sonra 1930 yılında kadınlarımıza belediye meclislerinde seçme ve seçilme hakları veren yasa yürürlüğe girmiştir. Bu yasalara göre kadın, erkek arasında eşitlik vardır. Peki, yasalarda var olan bu hak acaba hayatımızın içerisinde ne kadar mevcuttu. Ya da yaşamakta mıydı? Erkek çocuklarına gösterilen özveri kız çocuklarına gösterilmiyor. Erkek çocukları sokaklarda istediği şekilde oynarken, kız çocukları evlerinde bebekleriyle evcilik oyunu oynamaya zorlanılıyor. Malum ileriki zamanlarda anne olup, erkek evlat verecek ocağa. İşte bu sebepledir ki, küçük yaşta adeta annelik stajı görüyor. Bu saçma girişimin sebebi kadının eğitimsizliğidir. Aslında en büyük etkenlerden biri, kadınların bir araya gelip, haklarını savunmamasıdır ki, günümüz koşullarında bu girişimsizlik güç yitirmektedir" dedi.

"Kırsal kesimlerde kadınlarımız eğitimsiz bırakılmış, kız çocukların okuma olanakları ellerinden alınmış, erken evlendirilerek bilinçsiz bir aile oluşturmanın yükünü ülkenin omuzlarına yüklemiştir" diyen Karagöz; "Çünkü ileriki kuşaklar, geçmişini sorgulayıp, gerilemenin sitemiyle, ninelerimiz, dedelerimiz ne kadar da cahilmiş diyerek, Türkiye Cumhuriyetinin Seçme Seçilme Hakkının üzerine kara bir yazgı bağlayacaktır. Yarınımızın bugünümüzden daha güzel olması adına, bir bütün olup haklarımızı savunalım. Hatta savunmakla kalmayıp, girişimlerimizi yoğunlaştırarak, yeni alanlar üretelim. Üretelim ki, gelecek kuşak torunlarımızın iftiharı olalım. Bu amaçla kız çocuklarımızın eğitime ulaşması adına, birey olarak sosyal sorumluluğumuzun bilinci içinde kız çocuklarımıza eğitim vermek için destek olmaya çağırıyoruz sizleri. Yaşadığımız bölgede, bizlerin daha çağdaş seviyeye ulaşmasının tek teminatı gerideki kızlarımızın eğitim görmesidir. Bu amaçla kurulduğundan bu güne, kadının sosyal hayatta daha aktif yer almasına çaba sarf eden derneğimizin bu projede sizlerle birlikte olmaya, sizin gücünüze ihtiyacımız var" diye konuştu.

Cumhuriyet kadınlarının kol kola olmasını istediklerini belirten Karagöz, derneğe üye kayıtlarının devam ettiğini ve isteyen her kadının derneğe üye olabileceğini söyledi.