info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kumbağ ve Yeniköy de heyelan korkuttu.

Şiddetli yağışlara dayanamayan, Kumbağ ve Yeniköy yolunda heyelanlar meydana geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, ?Büyük bir gürültüyle 30 dekar alanı etkileyen heyelan meydana geldi. Kayma nedeniyle Yeniköy Mermer Mahallesi ve Uçmakdere yolu kapandı. Güzergâh olarak Kumbağ ile Yeniköy arasındaki yolda İl Özel İdaresi ekiplerince muammalı bir çalışma yürütülüyor. Çanakçı, Naip köyü, Yeniköy Mermer Mahallesi nin suları kesildi. Bununla ilgili olarak da çalışmaktayız"

Şarköy ilçesine bağlı Yeniköy yolunda heyelan meydana geldi. Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ-Şarköy yolunda toprak kayması olduğunu bildirdi. Heyelanla ilgili çalışma başlatıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, can ve mal kaybı olmadığını ifade etti.

Heyelan nedeniyle Uçmakdere yolunun tamamen kapandığını söyleyen Yel, heyelanın yol kenarındaki elektrik direklerinden bazılarını yıktığını, bu nedenle civar köylere elektrik verilemediğini belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, şunları kaydetti: ?Büyük bir gürültüyle 30 dekar alanı etkileyen heyelan meydana geldi. Kayma nedeniyle Yeniköy Mermer Mahallesi ve Uçmakdere yolu kapandı. Güzergâh olarak Kumbağ ile Yeniköy arasındaki yolda İl Özel İdaresi ekiplerince muammalı bir çalışma yürütülüyor. Çanakçı, Naip köyü, Yeniköy Mermer Mahallesi nin suları kesildi. Bununla ilgili olarak da çalışmaktayız. Yolun açılması için de çalışma yapılacak fakat toprağın oturmasını beklemeliyiz. Heyelandan etkilenen yerleşim yeri yok. Halkımızın mağduriyeti söz konusu değildir. Başka yollardan ulaşım sağlanıyor."

Yeniköy Muhtarı Metin Demirtaş, gece gürültüyle uyandığını, heyelanı fark ettiğinde çok şaşırdığını, hiç böyle bir şey görmediğini belirtti.

Yeniköy ün yaşlılarından Recep Mamuk ise "Heyelanın olduğu bölgeye kepçelerle geldiler, geçemediler. Buradan geçmenin imkânı olmadığını söyleyip gittiler. 76 yaşındayım, daha önce hiç böyle bir şey görmedim" dedi.