info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Loransi Tesisi İçin Önemli Adımlar Atıldı

Cemalettin Şevli: Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yapılacak olan Loransi tesisi içinde önemli adımlar attık. Tesisin projesi yapıldı. Çalışmalarımız sürüyor

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, ''Türk ticaretinin yüzde 87'si deniz yollarıyla yapılmakta'' dedi.
        
Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü ile 15 liman başkanlığı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda koordinasyon toplantısı yaptı.
        
Vali Kemelek, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk ticaretinin yüzde 87'sinin deniz yollarıyla yapıldığını, Türkiye'nin ticaret hacminin gittikçe arttığını bildirdi.
        
Kemelek, ''30 milyar dolardan 130 milyar dolara çıkan bir ihracat hacmimiz var. İthalatta ona keza artmakta. Nereden bakılırsa bakılsın 250 milyar
 dolarlık bir dış ticaret hacmine sahibiz. Bunun böyle artmaya devam ettiğini düşünürsek, daha yeni limanlara ihtiyaç duyulduğunu göreceğiz ve bunun planlamaları da yapılıyor. Bu anlamda büyük bir liman inşaatına başlandı.'' dedi.
        
Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, toplantı amacının, liman başkanlıkları ve bölge müdürlüğü arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu belirterek, yeni konuları konuştuklarını ve temennileri dinlediklerini ifade etti.
        
Bu toplantıların hizmet amaçlı olarak çalışma performansını arttırdığını anlatan Şevli, sorunlara daha kısa sürede çözüm üretildiğini söyledi. Şevli, şunları kaydetti:
        
''Toplantı için Tekirdağ'ı seçme amacımız, Tekirdağ Limanı'nı yakından tanımak. Tekirdağ gittikçe gelişiyor ve buna bağlı olarak Asyaport yapılıyor. Akport gibi önemli bir limana sahip olmasının yanı sıra Mardaş gibi bir tesise de sahip. Tekirdağ önem arz eden bir bölge. Burada Müsteşarlık olarak hizmet etmek ve kaliteyi arttırmak için önemli adımlar atıyoruz. Ayrıca Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yapılacak olan Loransi tesisi içinde önemli adımlar attık. Tesisin projesi yapıldı. Çalışmalarımız sürüyor.''
        
Konuşmaların ardından, Vali Kemelek, Şevli'ye çeşitli hediyeler sundu.