info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Meclise Dilekçe

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim. Emre KÖPRÜLÜ Tekirdağ Milletvekili

 

 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim.
 
Emre KÖPRÜLÜTekirdağ Milletvekili
 
 
Muratlı ilçesinin sayılı tarihi emanetlerinden olan Atatürk Evi’nde yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Bir müddet ziyarete kapatılıp daha sonra vatandaşların tepkisi üzerine yeniden ziyarete açılan tarihi binanın tam önüne çekilen tel örgüler istenmeyen görüntülere davetiye çıkarıyor. 
 
Devlet Demiryolları tarafından tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin Atatürk Evi önünden de geçmesi nedeniyle oluşan hendekler, yağmurların da yağmasıyla birlikte tarihi binanın etrafında su birikintisine, çevre kirliliğine ve kötü bir manzaraya sebep olmaktadır. Hendeklere dolan suların pis kokuları, çevrede oturan vatandaşları rahatsız ederken yağışlar nedeniyle dolan hendeğinde zaman zaman taşmalara sebep olduğu belirtiliyor. 
 
Çitlerin çekilmesiyle birlikte bu alanın tamamen Devlet Demiryolları’nın denetimine geçtiği ifade edilirken vatandaşlar, Muratlı’nın tanıtımına katkı sağlayan ve ilçenin tarihi emanetlerinden biri olan Atatürk Evi’ne sahip çıkılmasını ve yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyor. 
 
Bu bağlamda; 
 
1. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılında kamulaştırılan Muratlı Atatürk Evi’nin tam önüne,  Devlet Demiryolları tarafından çekilen tel örgüler çeşitli sıkıntılara sebep olmaktadır.  Hem halkın daha rahat şekilde ziyaret etmesi, hem de çevresinde ki kötü manzaranın bir an evvel giderilmesi açısından tel örgülerin kaldırılması adına herhangi bir önlem alacak mısınız?
 
 
2. Devlet Demiryolları’nın denetimine geçtiği belirtilen bu bölgede bulunan söz konusu tarihi binanın daha faal bir hale getirilmesi, tarihten günümüze olan öneminin daha iyi vurgulanması ve tanıtılması için bir çözüm bulmayı düşünüyor musunuz?