info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Medya Mensupları Derneği Atatürk Anıtına Çelenk Bıraktı

Tekirdağ’a bağlı Çorlu Medya Mensupları Derneği tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Çelenk sunma töreninde konuşan Dernek Başkanı Mehmet Yirun, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, “Bugün çalışan gazeteciler günü. Gazeteciler yılda kutladığı önemli günlerden biri. Bugünde en büyük arzımız ve dileğimiz ve arzumuz basının özgür olmasıdır” dedi.
 
Dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen tören çelengin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, 10 Ocak gazeteciler gününün önemli bir gün olduğunu belirterek, “ Bizler bugün burada 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir aradayız. Biz gazeteciler yılda kutladığı iki etkinlikten biri 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Ancak biz bugünü biraz buruk kutluyoruz. Çünkü basının elinden özgürlük alınmış, düşündüklerinden ve yazdıklarından dolayı kimi meslektaşlarımız cezaevinde yatmaktadır. Bazı meslektaşlarımız da işlerinden çıkartılmıştır. Bir çok gazeteci halen mahkemelerde yargılanmaktadır. Bugünlerin geride kalması en büyük temennimiz ve arzumuzdur. Bu bağlamda, ulu önderimiz Atatürk’ün 'Basın ulusun ortak sesidir, hakikatı konuşmaktan korkmayınız' sözlerini hatırlatarak tüm meslektaşlarımın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basının özgür olacağı bir yıl diliyorum” diye konuştu.