info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mehmet Usta El Sanatları Ustası Oldu

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde baba mesleği olan inşaat ustalığı döneminde Tekirdağ’ın birçok yerinde binalar yapan Mehmet Gürcan, Tekira AVM karşısında Perşembe pazarı girişinde yeni mesleği ile herkes tarafından şaşkınlık ve hayranlıkla izleniyor.

Yıllarca sayısız evin yapımında emeği bulunan Mehmet Gürcan, Tekirdağ-Süleymanpaşa Perşembe pazarında el emeği göz nuru yapmış olduğu örgü sepet ve çeşitli hediyelik eşyalarla pazara gelenlerin şaşkın bakışları altında hem yapmış olduğu örgü eserlerini satıyor hem de müşteri beklerken yeni ürünler örmeye devam ediyor. 

6 NOKTA KÖRLER DERNEĞİNE DE DESTEK

Örgü sepetlerin yapılabilmesi için öncelikle sazdan çubukların da hazırlanması gerekirken, bunlar da büyük bir özveri istiyor. Bu örgü kamışlarını yapma işini de 6 nokta körler derneği üyelerine yaptıran Mehmet Gürcan, böylece görme engellilere de destek sağlamış oluyor. 

Çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Mehmet usta; 

“Bu işi internetten gördüm. Sonra ilgimi çekti. Başlarda öğrenmek biraz zor oldu. Çünkü saatlerce, günlerce sürebiliyor. Sonra inşaat işini bırakarak hobiden profesyonelliğe geçiş yaptım. Sepetleri yapmak için gereken örgü kamışlarını da hazırlamak gerekiyordu. Sonra bu örgü kamışları hazırlama işini 6 nokta körler derneğindeki görme engelli dostlara ücret mukabilinde yaptırmaya başladım. Böylece hem zamandan tasarruf yaptım hem de görme engelli dostlarımıza maddi bir gelir kapısı oluşturduk. Ayrıca öğrenmek isteyen vatandaşlara da burada tezgâhta satış yaparken bir yandan da ücretsiz olarak öğretiyorum. Bana, neden öğretiyorsun, ekmeğini elinden alırlar, satışın düşer” diyenler de var ama Allah herkesin rızkını verir. Her şey paylaşıldıkça güzeldir” Dedi. Mehmet Gürcan’ın yapmış olduğu örgü el sanatları, Tekirdağ halkı tarafından büyük rağbet görürken, “insan isterse ekmeğini taştan çıkarır” atasözünü doğrular nitelikteydi. 
  

 

Kaynak : Murat Ürtekin