info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milliyetçilik Bedel Ödetmekten Değil Bedel Ödemekten Geçer

Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret için Trakya’ya geldi.

 

Çerkezköy ve Çorlu’daki temaslarının ardından Tekirdağ Ak Parti il binasına Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile birlikte gelen bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada,“Ak Parti, on yıllık dönemde, birçok alanda, herkesin arzu ettiği ve hak ettiği işleri başarıyla yaptı. Ama yapmamız gereken işlere baktığımızda, yaptıklarımızla merdivenin üst basamağına çıktıysak, yapmamız gerekenlerle daha çıkmamız gereken önemli basamaklar var.
 
Çıkış yolundaki misyonumuzu doğru ve güçlü bir zeminde her geçen gün daha bir samimiyet ve gayretle gerçekleştirirsek, inanıyorum ki bu basamakları da istikrarlı bir şekilde çıkacağız. Bu konuda temel misyonumuz da, adalet partisi Ak Partililerin değil, milletin, Tekirdağ’ın partisidir. Dolayısıyla herkesi kucaklayıp, herkesin derdini kendi derdi bilen, herkesin derdini çözme samimiyeti ve gayretini gösteren bir anlayışın mensuplarıyız. Çünkü 14 Ağustos 2001 tarihinde genel başkanımızın söylediği tarihten itibaren, Ak Parti, milletin partisidir.10 yılda sağlık, ekonomi ve birçok alanda ilerlemeler kaydettik. Öyle ki, hayal etsek bile inanamayacağımız noktalara geldik. Ama biz artık 10 yıl önce değil,10 yıl sonrasını,2023’ü hayal ediyoruz.
 
 
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “muasır medeniyetler seviyesinin üstündeki” Türkiye’yi hayal ediyoruz.10 YIL ÖNCE Avrupa’yı örnek gösteriyorduk, bugün Türkiye’yi örnek gösteriyorlar. Bu başarının altında yatan iki neden var. Biri, millete karşı samimiyetimizdir.
 
 
Bizim Tekirdağ ve Trakya için yapacağımız çok işler var. Ülkelerin vizyonlarını hükümetler ve iktidarlar belirler, şehirlerin vizyonlarını ise yerel yönetimler belirler. Tekirdağ’da bir yerel yönetim var. Ama hizmet değil yolsuzluk, hortumlamalar konuşuluyor. Peki, şehir nasıl hizmet alacak, nasıl kalkınacak? Yerel yönetimleri ayağa kaldıracak güç, AK BELEDİYECİLİKTE VAR. Bugün, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Ankara marka olduysa, hele hele İstanbul, dünyanın başkenti olabilirim diyecek hale gelip marka olduysa, bunu ak belediyecilik anlayışıyla yakalamıştır.2004 yılında gazete promosyonuyla İstanbul’da maske dağıtılıyor, Ümraniye’de Halkalıda çöpler patlıyordu. Ümraniye’de çöplerin altında 36 vatandaşımızı kaybettik. ŞİMDİ O ÇÖP DAĞLARININ OLDUĞU YERDE YEŞİL ALANLAR VAR. Bize yapılanları rant için yapıyorlar diyorlar. Biz rantı, sadece halkımız için yapıyoruz.
 
Dünyanın neresine giderse gitsin, başı dik, onurlu Türk vatandaşlarımız için istiyoruz. Ay yıldızlı bayrağımız altında yaşamaktan onur duyan, onurlu bir Türk milleti için rantı istiyoruz. Refiye Yılmaz kardeşimizi ziyarete gittik. Yaklaşık 2-3 milyon dolar masrafı var. Dünyanın en ideal noktası neresiyse orası diyerek 14 Nisanda Amerika’ya gönderiyoruz. Çünkü 75 milyonun hedeflerinin partisi, Ak Partidir. Biz particilik yapmadık ve yapmayacağız. Güneydoğu bölgesindeki vatandaşlar da bizim vatandaşımız, oradaki sorunlar da bizim sorunumuzdur. Tekirdağ’a gelip, ucuz milliyetçilik yapmak kolaydır. Ama Hakkâri de Batman da Siirt de benimdir. Ama onlar oralı olduğu halde, Diyarbakır’da baro başkanlığı yapıp, İstanbul’dan milletvekili seçilir. Tuncelilidir, İstanbul’dan milletvekili seçilir. Böyle ulusalcılık, böyle ucuz milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik, milletin bütünlüğünü kucaklamaktan geçer.
 
Milliyetçilik, bedel ödetmekten değil, bedel ödemekten geçer. Biz çözüm için öneriye açığız diyoruz, uzlaşmıyorlar; biz çözüm üretince vatan haini ilan ediliyoruz. İki partinin Diyarbakır’da %1 bile değil, ama mitingde bayrak asmayanları bize mal ediyorlar. O mitingde Türk bayrağı asmayanları kınıyorum. Ama CHP oralarda CHP veya Türk bayrağıyla gezmiyorsa, bundan da bir anlam çıkarılması lazım. Lafla milliyetçilik yapanlara, Atatürk’ü kullananlara pirim vermeyin.
 
Onlardan daha çok Türk bayrağını ve Türkiye’yi seviyoruz.”dedi.Ak Parti il başkanı Ahmet Kambur tarafından kendisine takdim edilen hediye merasiminden sonra Namık Kemal üniversitesinde yeni kurulacak olan araştırma hastanesinin temel atma törenine katıldı.Burada Tekirdağ valisi Ali Yerlikaya ve Namık Kemal Üniversitesi rektörü Osman Şimşek tarafından karşılanan Müezzinoğlu,temel atma töreninin ardından, milletvekilleriyle Tekirdağ’dan ayrıldı.
Kaynak : Murat Ürtekin