info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minik Trafik Polislerinden Emniyet Kemeri Uygulaması

Tekirdağ’da Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte polis elbisesi giyen Mediha Mehmet Tetikol İ.Ö.O öğrencileri emniyet kemeri takmayan sürücülere uyarıda bulundu.

Tekirdağ’da Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte polis elbisesi giyen Mediha Mehmet Tetikol İ.Ö.O öğrencileri emniyet kemeri takmayan sürücülere uyarıda bulundu. Emniyet kemeri takan sürücüleri tebrik eden öğrenciler, takmayanlara da ceza olarak emniyet kemeri takmanın yararlarının anlatıldığı video izlettirdi. Yaşam tüneli olarak hazırlanan çadır içinde video izlettirilen sürücüler araçlarıyla birlikte, kısa bir süre izledikleri trafik kurallarını içeren videoyu izledikten sonra, öğrenciler tarafından teşekkür edilerek yolcu edildiler.

Bu uygulamanın Hürriyet mahallesi jandarma alay komutanlığı önünde 1 hafta boyunca devam edeceğini açıklayan Trafik Tescil ve denetleme şube müdürü Aykut Efe karayolları güvenliği haftası sebebiyle vatandaşlarımızın güvenliği açısından uyarıcı çalışmalarımız devam edecektir dedi.
 Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri polis elbisesi giyen ilkokul öğrencileri ile birlikte ”Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında, Hürriyet Mahallesi İl Jandarma Komutanlığı önünde emniyet kemeri uygulaması yaptı.
 Emniyet kemeri takmayan sürücüleri durduran minik polisler, araç sürücülerine emniyet kemeri takmaları gerektiğini söyledi. Minik polisler bir bayan sürücüye “Bugün uyarı yapıyoruz. Bir dahaki sefere kemerinizi takın. Yoksa ceza kesmek zorunda kalırız” diye uyarıda bulundu. Bayan sürücü bir daha emniyet kemeri takmadan yola çıkmayacağı sözünü verdi.
 Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür eden minik polisler takmayanlara ise ceza olarak emniyet kemeri takmanın öneminin anlatıldığı bir video izlettirdi. Emniyet kemeri takmayan sürücüler, araçları ile çadır içerisine girerek otomobillerinin içinde videoyu izledi.
 İlköğretim öğrencilerinin trafik duyarlığını artırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını kaydeden Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Aykut Efe, “Minik polisler sürücüleri durdurarak emniyet kemeri uygulaması yaptı. Takmayanlara ceza olarak video izlettirdik. Emniyet kemeri hayat kurtarıyor.” dedi.