info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muhtarın dikkati felaketi önledi

Tekirdağ ın Naip köyünde, bir derenin taşması sonucu sular altında kalan tatil beldesi Kumbağ ve Naip köyünde sular çekildi.

Naip Köyü Muhtarı Ferhat Ataç ın dere seviyesini haber vermesi olası bir felaketi önledi. Selden kurtarılan vatandaşlar ve fabrika işçileri polis evi misafirhanesine yerleştirildi.
Tekirdağ da aşırı yağışlar sonucu oluşan sel suları merkeze bağlı Kumbağ beldesi ve Naip köyünü vurdu. Yaşanan olayda can kaybı olmazken 12 küçükbaş hayvan telef oldu. Naip köyünde seralar ve açık sebze alanları sel suları altında kaldı. Valilik tarafından bugün hasar tespit komisyonu bu bölgelerde incelemelerde bulunacak. Meteorolojinin önceden yaptığı uyarılar Tekirdağ da yaşanan selde can kaybını önledi.
Köy muhtarı Ferhat Ataç ın Kumbağ Jandarma Komutanlığı nı uyarmasıyla Kumbağ beldesinde büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Kumbağ beldesinde vatandaşlar askeri tanklarla mahsur kaldıkları yazlık evlerinden kurtarıldı.
Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Naip Köyü Muhtarı Ataç ın kendisini arayarak dere seviyesinin yükseldiğini ve sel olabileceğini haber verdiğini söyledi. Belde de kesik olan elektrikler nedeniyle zabıta araçları ile vatandaşları uyardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Uzun, şöyle konuştu: "Akşam saatlerinde Naip köyü Muhtarı Ferhat Ataç beni arayarak derenin yükseldiğini söyledi. Sel olabileceği için hemen zabıta araçları ile tüm beldede gezerek vatandaşlara derenin taşmak üzere olduğunu ve sel olacağını duyurduk. Tüm vatandaşların bir üst katlara giderek tedbir almalarını sağladık. Bu yapılan çalışmalar sonucu belde de bir can kaybı yaşanmadı."
SERA VE TARIM ALANLARI SULAR ALTINDA
Sel sularının vurduğu Naip köyünde meyve ve sebzecilikle geçimini sağlayan vatandaşların tüm seraları sular altında kaldı. Köydeki ilk tespitlere göre, 15 ev hasar gördü. Köyde tüm seralar sular altında kalırken 12 küçükbaş hayvan telef oldu.
Kumbağ beldesinde sel suları özellikle villaların bulunduğu alanlarda etkili oldu. Çok sayıda yazlıkçının evlerinin birinci katları sular altında kaldı. Çok sayıda otomobil ve işyerinde maddi hasar oluştu. Naip köyü girişinde bulunan kiremit fabrikalarında selden dolayı mahsur kalan 180 işçi dört helikopterle kurtarıldı. Askeri tanklar 131 işçiyi mahsur kaldığı fabrikalardan kurtardı. İşçiler daha sonra Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü polis evi misafirhanesine götürüldü. Polisler tarafından kıyafet dağıtılan işçiler, akşam yemeklerini de polis evinde yedi. İşçiler yaklaşık iki saat mahsur kaldıklarını daha sonra hem tankların hem de helikopterlerin kendini kurtardığını anlattı.