info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı da Avrupa Standartlarında Tek Okul Hacı Rafet Gümüş Lisesi

Muratlı Hacı Rafet Gümüş Lisesi, adından da anlaşıldığı gibi ilçe esnaflarından Rafet Gümüş tarafından yaptırılarak, Milli eğitim Bakanlığına sunulmuştur. Fakat okulun yapılma tarihi pek eski olmamasına rağmen, gereken ilgi ve katılımı görmemekteydi. Okula yeni bir Müdire atanınca, okulun çehresi bir anda değişerek, Avrupa standartlarında örnek bir okul haline geldi. Aynı zamanda bu okul, Muratlı’da bazı özellikleriyle ilk ve tek yeniliklere sahiptir. Bunlar;

 

1-Tek asansörlü okuludur
2-Muratlı’da gerçek anlamda tek konferans ve tiyatro salonuna sahiptir
3-Kapsamlı yangın tatbikatı tapılmış, doğal afetlerde gerekli donanıma ve pratiğe sahip bir okuldur.
4-OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ kapsamında, sosyal projeler geliştirmekte sürekli yeni oluşumlar içindedir.
5-Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan obeziteyle mücadele kapsamında AEROBİK, kültürel anlamda zekâ gelişimi ve kötü alışkanlıklarla mücadele bazında(sigara, alkol, uyuşturucu v.b.) alternatif olarak SATRANÇ turnuvaları, sosyal eğitim ve eğlence amaçlı TİYATRO, dini anlamda ARAPÇA eğitimi,(okulun İmam-Hatip bölümü de mevcut) yabancı dil konusunda kapsamlı eğitim, okulun daha güzel bir görünüme sahip olması amacıyla ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE TABİ Kİ YÜKSEK KALİTEDE EĞİTİM HİZMETİ VERMEKTEDİR.
6-Eğitim standardını yükseltmek amacıyla, SİNEVİZYON GÖSTERİLERİ yapılmaktadır.
Okulun çehresinin değişmesinin ve kalite düzeyinin artmasında en büyük etken, METEM’DEN (Muratlı teknik eğitim meslek lisesi) bu okula Müdür olarak atanan Esma Deniz Delllal’dir. Tüm mesaisini okulun gelişmesine ve hizmet kalitesini artmasına harcayan Deniz Hanım,   yaptığı çalışmalarla ilgili velilere yaptığı açıklamada, “amacımız, geleceğimizin teminatı ve sizlerin emaneti olan öğrencilerimize, kaliteli ve huzurlu bir eğitim imkânı sağlamaktır. Bu konuda siz velilerimizle el-ele evlatlarımızın eğitimi ve sosyal gelişimi için gerekeni yapmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Çocuklarınız bizim için bir cevherdir ve biz bu cevherlerin hak ettiği değeri daima muhafaza edilmesini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi. Bu konuda görüşlerini açıklayan bazı veliler, “okul müdiremiz Deniz Hanım ve öğretmenlerimizin ilgisi ve çabası neticesinde, çocuklarımızın bu okuldaki eğitim standardından çok memnunuz.”dediler.
 
HABER-FOTO: MURAT ÜRTEKİN