info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Eski Öğretmenevi Etrafa Pislik Saçıyor

Yıllarca Muratlı halkına çay bahçesi olarak hizmet vermekte olan Muratlı öğretmenevi lokali,Tekirdağ milli eğitim müdürü Halis işler’in şahsi girişimi sonucu,2013 yılı sonunda kapatılmıştı.

Öğretmenevi lokalinin kapatılmasının ardından,Muratlı’da tek çay bahçesi özelliğini taşıyan bu yeri Muratlı halkının kullanımına sunmak ve milli eğitim hizmetlerine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla,Muratlı’nın en yüksek mülki amiri olan Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu,bu binayı ve çay bahçesini Muratlı Halk eğitim müdürlüğü okul aile birliği bünyesinde açılması için ilçe milli eğitim müdürlüğüne gereken talimatı vermişti.
 Fakat,İl milli eğitim müdürü Halis İşler,bizzat Muratlı’ya gelerek Kaymakamın kendisinden resmi olarak izin almadığını gerekçe göstererek kapatacağını eski öğretmenevi çay bahçesini işletenlere söylemiş ve kapatmıştı.
 Bu sürecin ardından,devreye giren Tekirdağ  Ak Parti milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve eski özel idare genel sekreteri Mustafa Yel’in bu konuda gereğinin yapılıp eski öğretmenevinin halkın kullanımına sunulması yönündeki talimatlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “il idare amirleri milletvekillerine yardımcı olacak” yönündeki talimatını hiçe sayarak dikkate almamıştı.
 Bu süreçten günümüze,eski öğretmenevi lokali ve çay bahçesi kaderine terkedildi.Kuş pislikleri çay bahçesinin her yerini sarmış,çevreyekorkunç bir koku saçıyor. Sağlık yönünden tehlike oluşturan bu kuş pislikleri ve kokunun çevreye görsel ve duyusal anlamda rahatsızlığının yanında,bitişiğinde bir anaokulu bulunmasının da kuş pisliklerinden dolayı çocuklara sağlık yönünden tehlike arz edip etmediği konusunda bir güvence de yok.
 Muratlı belediyesi,Muratlı ilçe postanesi,Muratlı Kaymakamlık lojmanının karşısında,gıda satış yerleri ve anaokulunun yanındaki bu yerin çevreye saçtığı koku had safhada olup,ilçe ve il sağlık birimleri,Tekirdağ Valiliği ve Muratlı Kaymakamlığının,Tekirdağ İl milli eğitim müdürlüğüyle ne gibi bir girişimde bulunacağı merakla bekleniyor.