info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal İlköğretim Okulundan Ödüllü Proje

Namık Kemal İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Gözde DUYU, Teknoloji ve Tasarım Dersinde yapmış olduğu "Gözde Paletleri" isimli proje çalışması ile 06 07 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara da düzenlenecek olan "Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri" sergisine davet edildi.

 

"Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri" sergisi, Türk Patent Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile İlköğretim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ülkemizde yer alan ilköğretim okullarından seçilen 200 projenin sergilenmesi suretiyle 06 – 07 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecektir. 
 
Bu yıl Tekirdağ'dan sergiye katılacak 2 projeden biri öğrencimize aittir. İlimizde değerlendirmeye alınan 60 eser arasından seçilen öğrencimize ait proje prototipi, çizimleri ve proje ile ilgili hazırlanmış olan broşürler ile  05 Mayıs 2011 tarihinde bir alışveriş merkezinin fuaye alanında oluşturulan stanta yerleştirilecek ve bu alanda iki gün boyunca sergilenecektir.
 
Öğrencimiz Gözde Duyu projesini tasarlarken denizde kullanılan paletle ilgili bir çalışma yapmıştır. Bilindiği gibi paletle düz yürümek mümkün değildir. Öğrencimizin yapmış olduğu tasarım sonucunda bu sorun ortadan kalkmakta ve paletle daha rahat bir şekilde yürüyebilmek mümkün olabilmektedir. Projenin özgün oluşu ona bu başarıyı kazandırmıştır.
 
Okul Müdürümüz Sayın Hasan Özkan bu çalışmalarından ötürü 7/A sınıfı öğrencisi Gözde Duyu'yu tebrik etti. Ankara'da düzenlenecek sergide okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirtti. Öğrencimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.