info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi’nde Balkan Rüzgarı Esti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde (NKÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (NAKSAM) tarafından Balkan Kıyafetleri Defilesi ve Balkan Korosu Konseri düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salon’unda gerçekleşen, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi ve Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı (MATUKAT) tarafından desteklenen etkinlikte Makedonya'dan gelen misafirlerle birlikte defile sunuldu. 
 
Balkan kıyafetlerinden oluşan koleksiyonun sunulduğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gülen Özdemir, NAKSAM olarak faaliyet göstermeye başladıklarından bu yana bölgedeki kadınlara yönelik pek çok etkinlikte bir araya gelerek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.
 
Katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini sunan Doç. Dr. Özdemir, "Bugün de Makedonya’dan gelen misafirlerimizle birlikte düzenleyeceğimiz defile ile çok güzel bir balkan rüzgarı estirmeyi planlıyoruz. Kadınlar olarak bir şeye el attık mı, ortaya güzel şeyler çıkıyor. Savaşların olmadığı güzel bir dünyada yaşamak dileğiyle" dedi. 
 
Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı Başkanı Semiha Saraç ise milli ve manevi değerlere sahip çıkmanın vatan bilinen topraklarda kalıcılığı temin etmek manası taşıdığını ifade ederek, "Güçlü Türkiye Cumhuriyeti dış ülkelerde yaşayan Türklerin teminatıdır. Anavatana bağlılığımız tartışılamaz ve şartlar ne olursa olsun kalbimizde kurduğu tahtı sarsamaz. Ayrıca anavatanımızın sıcaklığını, misafirperverliğini bize gösteren başta Namık Kemal Üniversitesi Rektörü olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi ve Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı üyelerinden oluşan ekip Balkan kıyafetlerinden oluşan koleksiyonu defilede sergiledi. Defile sonrası kıyafetleri sergileyen ekip Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nural Ülker şefliğinde Balkan yöresine ait türküleri seslendirdi.
 
Zehra Şimşek ve Doç. Dr. Gülen Özdemir düzenlenen defile ve koroda emeği geçen Nural Ülker ve Semiha Saraç’a günün ansına Namık Kemal Üniversitesi tabağını takdim etti. Semiha Saraç ise Makedonya’da Türk kadınların eşitsizliğini gidermek, Türk kadınının ekonomik bağımsızlığını kazanmasını sağlamak amacıyla MATÜKAT’ın kuran Sıkıka Ağa’nın hırkasını Namık Kemal Üniversitesi’ne hediye etti. 
Etkinliğe, Namık kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Eşi Zehra Şimşek, NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, MATUKAT Başkanı Semiha Saraç, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nural Ülker, öğretim görevlileri, huzur evinin kadın üyeleri ile öğrenciler katıldı.