info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Kütüphanesi Tekirdağ halkına açık!

750 m²lik bir alana kurulu bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kütüphanesi nin bilim adamlarının yanı sıra, Tekirdağ halkına da hizmet vereceği bildirildi.

NKÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu, "İl Halk Kütüphanesi ile protokol imzaladık." dedi.

NKÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu, kütüphaneye her tür kitap bağışını kabul ettiklerini, ancak bizde olmayanları alıyoruz. Kütüphanemiz, hafta içi 08.30- 20.30 arası, Cumartesi günleri ise 09.00-16.00 arasında herkese açık." diye konuştu.

Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Namık Kemal Üniversitesi nin daveti üzerine, üniversitenin Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi ni ziyaret ettiler.

İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli başkanlığındaki heyet, kütüphane hakkında bilgi alırken, ziyarette İl Sekreteri Vali Muavini Mustafa Yel ile birlikte Öğretim Üyeleri ve Görevlileri de hazır bulundu.

Namık Kemal Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu, heyete bilgi verirken, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi nin kütüphanesinin 750 m2 lik bir alanda kurulduğunu ve merkezin 150 milyar Tl. ye mâledildiğini söyledi.

Gaytancıoğlu, üniversite kütüphanesinin bilgi kaynağı olduğuna dikkat çekerek, buradan öğretim elemanlarının yanı sıra personelin ve öğrencilerin de yararlandığını beliritti.

Gaytancıoğlu şunları söyledi: "Kütüphanemizden Tekirdağ halkı da yararlanmak için talepte bulunuyordu. Biz de Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi ile bir protokol imzaladık. Şu anda Tekirdağ halkı da kütüphanemizden yararlanabilir."

Kütüphaneden lisans, yüksek lisans yapanların da yararlandığını da ifade eden Gaytancıoğlu, "Kütüphanemizde Danışma Merkezi var. Buradan bilgi kaynağına ulaşıp, raftaki kitaba ulaşılabiliyor. Ayrıca Otomasyon Programımız var. Buraya gelenler, 3 kitap alarak gidebilirler. Kütüphanemizde internet alanı, süreli yayınlar bölümü (Tüm bilimsel ve magazin dergileri bulunuyor.) Burada misyonumuz; okumayı arttırmaktır. Günlük gazetelerimiz okuma alanında değerlendirilmektedir.

2008 yılında 3 bin olan kitap sayımız 25 bin e ulaştı. Bağış kabul ediyoruz. Ancak işe yarar kitaplar alıyoruz. Okulumuzda 17 bin öğrenci var. Bunlardan 6 bin i ödünç kitap aldı. Günde yaklaşık 500 öğrencimiz kütüphaneye giriyor. Bunların yanı sıra kütüphanemizde bir koleksiyonumuz ve veri tabanımız var.

Veri tabanı demek; Dünyadaki bütün kaynaklara ulaşmak demektir. Ayrıca LCD televizyonumuzdan kütüphanemizi tanıtıyoruz. kampüsümüzde 5-6 bin öğrenci var." diye konuştu.

İsmini aldıkları Namık Kemal in, eserlerini içeren ki dolap dolusu kitabın da özel koleksiyonları arasında yeraldığını da anlatan Gaytancıoğlu, "Bu konuda büyük bir çaba içindeyiz. Sahaflar Çarşısı ndan buldukça, Namık Kemal ile ilgili eserleri çoğaltmak istiyoruz." Şeklinde konuştu.

Kütüphanenin hafta içi 08.30- 20.30 arası, Cumartesi günleri ise 09.00-16.00 arasında herkese açık olduğunu da kaydeden Gaytancıoğlu, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Şu anda kütüphanemizin 150 bin TL. ye acilen ihtiyacı var. Tek sıkıntımız para. Şu an için 750 m²lik yer yeterli, ancak ileri doğru yetersiz kalacak. Önlemlerimizi almalıyız. İnsanın, kitap bağışlaması kadar güzel bir şey yok. Ancak, bizde olmayanları alıyoruz. Bağışçıların isimlerini yazarak sisteme giriyoruz. Kitapların üzerinde bağışçıların isimleri bulunmaktadır."

Öte yandan kütüphanenin tanıtımından sonra Namık Kemal Üniversitesi yetkililerince, İl Genel Meclisi üyelerine öğle yemeği verildi.

Bu arada, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri, kütüphaneye bağış yapacaklarını ve yapmak istediklerini söylediler.