info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ’de Beden Dili Konulu Söyleşi Yapıldı

Yazar ve eğitmen Şafak Layiç, Namık Kemal Üniversitesi(NKÜ)’nde ’Beden Dili’ konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide beden dilinin doğru kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendiren Şafak Layiç, beden diline hakim olmanın önemine dikkat çekti. 
 
Sağlıklı ve etkili iletişimin bilgi, sevgi ve servis temellerine dayandığını dile getiren Şafak Layiç, "Hemen herkes bilginin ve sevginin önemini bilir ancak servis kavramının önemi üzerinde durulmaz. Servis dediğimiz şey beden dilidir. Sözcükler yüzde 10 ses tonu, yüzde 30 etkili iken bedenimiz yüzde 60 oranında etkileme gücüne sahiptir" dedi. 
 
Beden diliyle yalan söyleme bağlantısını anlatan Şafak Layiç, bir iletişim organının beyinden ne kadar uzaksa bilinçaltı mesajlarını o oranda çok verdiğini kaydederek, "Bu durumun tek istisnası gözdür. Göz bebekleri yalnızca ışığa değil, duygusal durumlara karşı da duyarlıdır. Bir ortamı, nesneyi ya da kimseyi beğendiğimizde gözbebeklerimiz yaklaşık 4 kata kadar kendiliğinden büyüyebilir, beğenmediğimizde ise küçülebilir. Çok çalışırsak beden dilimize hakim olabiliriz ama gözbebeklerimize söz geçirmek neredeyse olanaksızdır" ifadelerimi kaydetti.