info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğretmenevi nde İçki Yasağına Biralı Protesto

Tekirdağ Şarköy ün Öğretmenevi nde 15 Nisan da başlayan alkol yasağı, ardından 29 Nisan 2011 de personelin iş bırakma eylemine çeşitli sendika ve partiler destek verdi. Basın açıklaması okunduktan sonra dışarıdan getirilen biralar içildi.

 

Öğretmenevi'nde 5 Mayıs 2011 günü yapılan basın açıklamasına, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Tekirdağ Şubesi, Eğitim-Sen Şarköy Temsilciliği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Şarköy Şubesi Temsilciliği, Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (Toleyis-İş) Şarköy Temsilciliği, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları ile bir kısım emekli öğretmenler destek verdi. Yapılan açıklamaların ardından yasak dışarıdan getirilen biraların içilmesiyle delindi.
"İşimizin başına dönüyoruz"
 
Şarköy Öğretmenevi'nin bahçe bölümünün tenteli kapalı yerinde yapılan basın açıklamasını Toleyis-İş Sendikası Şarköy Temsilcisi ve Öğretmenevi Restoran Şefi Şeref Yılmazer yaptı. Yapılan açıklamanın ardından Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı'nın öğretmenevine geldiğini ve kendileriyle görüştüğünü belirterek şunları söyledi:
 
* İlçe Milli Eğitim Müdürü bize sancılı bir dönemden geçtiklerini bu sürecin soğutularak eski normal günlere yeniden dönmek için iş bırakma eylemini bırakmamızı istedi.
* Kendileri tarafından özelleştirme gibi bir düşüncelerinin olmadığını, yukardan genel olarak gelebilecek bir uygulamanın da garanti olamayacağını bizlere söyledi.
* Hükümetin öğretmenevlerine iyi bakmadığını biliyoruz. Öğretmenevimiz ilçemizin güzel bir tesisi. İlçe milli eğitim müdürünün bizlerle yaptığı görüşmede yasak kararının kalktığına dair bir bilgi verilmedi.
* Biz öğretmenevinde çalışan 16 personel olarak çözümsüzlüğün çözüm olmadığını düşünerek, kan içtik ama kızılcık şerbeti içiyoruz diyerek, 5 Mayıs 2011 tarihinde itibaren eylemimize son vererek, işimizin başına döneceğiz. Öğretmenevimize sahip çıkmanızı istiyoruz.
* Burada sizleri görmekten mutlu olduğumuzu söylemeliyim. Öğretmenevinde yapılan yasakçı uygulamaları Şarköy ve Türkiye kamuoyuna yaptığı haberlerle duyuran gazeteci Yakup Önal'a da bizleri yalnız bırakmayıp destek verdiği için hepinizin huzurlarında teşekkür ediyorum
"Bizim olanın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz"
 
Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz da yaptığı açıklamada, "Sadece içki yasağı yok, lokalde de kısıtlama var. Bizim olan şeylerin yavaş yavaş elimizden alınmaya çalışıldığını gösteriyor bu uygulamalar. Yaşam alanlarımız daraltılacak, zamanla kendilerince uygun olmayan şeyler tamamen kaldırılacak. Bu baskıcı anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Bizim olanın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
 
Yapılan açıklamaların ardından, dışarıdan getirilen bir kasa şişe bira, basın açıklamasında bulunanlara dağıtılarak, alkol yasağı içilen biraların "şerefe" denilerek kadeh kaldırılmasıyla delinerek protesto edildi.