info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Özel Trakya Koleji nde Medeniyetler Buluştu

Proje çalışmalarının son gecesinde Yabancı konuklar, Türk öğrenciler ve konuk olan veliler okulda yapılan akşam yemeğinde bir araya geldiler

AB Comenıus Gençlik Programları çerçevesinde LOOR- Aynı coğrafyada yaşayan farklı dinlerde hoşgörü konulu değişim programlarının ikinci etabı Çorlu Özel Trakya Koleji nde 31 Mayıs 5 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleşti.
Ekim 2008 tarihinde Slovenya da gerçekleşen ilk toplantıda alınan karar doğrultusunda proje ortağı ülkeler Avusturya, Almanya, İngiltere, İsveç, Litvanya, Polonya, Slovenya ve Türkiye adına Çorlu Özel Trakya Koleji medeniyetler buluşmasını sağlandı. Projenin ikinci etabında proje sunumları Özel Trakya Koleji konferans salonunda yapılırken, gruplar sırasıyla Edirne, Tekirdağ ve İstanbul u gezme olanağı buldular. Proje ülkelerinden 35 öğretmen ve 95 öğrencinin katılımı bugüne kadar yapılan çalışmaların en büyükleri arasında yer aldı.
Proje grupları Çorlu da bulundukları süre içerisinde Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar tarafından kabul edildiler. Algida Dondurma Fabrikası ise ülkeyi ve kurumu tanıtan sunumu gerçekleştirmesi oldukça ilgi gördü.
Proje çalışmalarının son gecesinde yabancı konuklar, Türk öğrenciler ve konuk alan veliler okulda yapılan akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemek sonrası havuz başında yapılan etkinliklerde yabancı konuklar ve Türk öğrenciler birlikte Üsküdar a Giderken adlı şarkıyı söyleyip, Gelin- Damat Halayını ( Üsküp Halayı ), okulumuz dans öğretmeni eşliğinde Dünya danslarında örnekler birlikte sergilediler.
Dans grubunun gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Ayrıca her ülkeyi temsil eden bir öğrenci Çorlu Fm e konuk olarak Türkiye de ve Çorlu da bulunmalarının nedenlerini canlı yayında anlattılar.
Gerçekleşen yemekte konuk gruplara Özel Trakya Koleji sahibi Şule Çalışkan tarafından Türkiye tanıtan çeşitli hediyeler takdim edildi.
Proje ile ilgili değerlendirme yapan Özel Trakya Koleji Genel Müdürü Ahmet Varol; Bizim amacımız, okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmektir dedi.