info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öztrak: Referandum CHP nin meselesi değildir

CHP Genel Saymanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 12 Eylül de yapılacak referandumun CHP nin meselesi değil

CHP Genel Saymanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 12 Eylül de yapılacak referandumun CHP nin meselesi değil, AK Parti iktidarının ülkeye dayatması olduğunu söyledi.

Partisinin Çorlu İlçe teşkilatını ziyaret eden Öztrak burada partililere seslendi. 12 Eylül de yapılacak olan referandumun CHP nin meselesi olmadığını belirten Öztark, Türkiye şu anda iktidarın dayatması ile karşı karşıya bırakılıyor. Bu iktidar tek başına anayasada düzenleme yapmak istiyor. İleride başka bir iktidar yine değişik maddelerde değiştirmeler yapmak isteyecek. Bir ülkede anayasanın çok fazla üzerinde oynanarak değiştirilmesi iyi karşılanacak bir durum değil. Yapılan referandum ve anayasa değişikliği ile halkın iradesini ellerinden alıyorlar. Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil dedi.

Faik Öztrak, yapılacak olan referandumun ve anayasa değişikliklerinin gösterilmeye çalışıldığı gibi demokratik olmadığını belirterek, Bu ülkede, anayasa üzerinde tam 20 defa değişiklik yapılmak istendi. Bunlardan 17 tanesi başarılı oldu. Bu güne kadar 1982 anayasasının üzerinde 80 e yakın madde değiştirildi. Hükümet yapay gündem ve çarpıtmalar ile ülkede en büyük sorun olan işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukların üzerini kapatmak istiyor. Anayasa Mahkemesi de hükümetin yaptığı çalışmalar ve anayasadaki düzenlemeler ile yine hükümetin eline geçmiş olacak diye konuştu.