info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rüşvetli çözüm önerisi

Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası yeni başkanı belirlemek için sandık başına gitti.

Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi yeni dönem başkanını seçmek için seçime gitti. Sabah 9:00 da başlayan oy verme işlemi saat 19:00 da son buldu. İki listenin yarıştığı seçimleri mevcut başkan Cemal Polat 144 de karşı 172 oyla ikinci kez başkan seçildi.

Üye mühendislerin oy kullandığı salonda yazı tahtası üzerinde bir hafta önce yapılan eğitimden kalma notların bulunduğu görüldü. İsmi açıklanmayan bir öğretim üyesi tarafından Tekirdağ daki mühendislere verilen eğitimde bu notların alındığı öğrenildi.

Toprak veriminin artırılması için sıralanan öneriler arasında bazı maddeler dikkat çekti. 5. maddede Yağmur duası (kuzu kesilecek ayran dağıtılacak) diye bir bölüm bulunuyor. Daha fazla ürün alınması için yazılan önerilerin 8. maddesinde ise Kantarcıya verilecek rüşvet diye bir bölüm bulunuyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Cemal Polat, odada bir hafta önce ismini bilmediği bir öğretim üyesi tarafında üye mühendislere seminer verildiğini söyledi. Tahtada yazılan notların seminer esnasında alındığını söyleyen Cemal Polat, konuyla ilgili detaylı bilgisinin olmadığını kaydetti. Kantarcıya rüşvet verilmesi maddesinin niçin yazıldığını da bilmediğini aktaran Polat, konuyu araştıracağını kaydetti.

TAHTADA YAZILI ÖNERİLER

Çözüm önerileri

Toprak tahlili

Kaliteli (sertifikalı) tohum

Ekim zamanını iyi belirleme

Mibzer derinlik ayarı

Yağmur duası (kuzu kesilecek ayran dağıtılacak)

Uygun gübre kullanımı

Uygun doz ilaç kullanımı

Kantarcıya verilecek rüşvet