info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Çorlu ya Geldi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Silverside Otel de düzenlenen kahvaltıda il genelindeki muhtarlar ile bir araya geldi.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tekirdağ AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen AK Parti Belediye Başkanları, İlçe başkanları, Belde Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclisi Üyeleri, İl ve İlçe Yönetim Kurulları, Kadın Kolları ile köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplam 580 kişi ile Çorlu Silverside Hotel’de kahvaltılı toplantıda buluştu. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan, AK Parti Milletvekili adayları Özlem Yemişçi, Sait Yazı, Mestan Özcan, Mustafa Yel ve Hakan Şık ile milletvekili aday adaylarının tamamı katıldılar.
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yapmış olduğu konuşmasında ”Çok eski olan köy idaresi kanunun ve muhtarlar kanunu değiştireceğiz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ‘Atatürk’ün partisi’ diye bahsedildiğini belirterek, “  O zaman biz, hepimiz Halk Partili olmamız lazım. Niye hepimiz Halk Partili değiliz, o zaman? Çünkü Atatürk’ün yapmak istediği şey başka bir şeydi. Bu da çok partili sistemdir. Atatürk’e sahip çıkmak istiyorsak bunu Halk Partisi’ne sahip çıkarak değil, çok partili sisteme sahip çıkarak yapmalıyız” dedi.
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Silverside Otel’de düzenlenen kahvaltıda il genelindeki muhtarlar ile bir araya geldi. Kahvaltı sonrası muhtarlara seslenen Bakan Ergün, “Bir ülkede millet iradesi tecelli edecekse ve bu ülke millet ve halk iradesine göre yönetilecekse, bunun siyasi partiler yoluyla kurulması ve oluşması icab eder” diye konuştu. Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Burada kim varsa, herkes hizmet için var. Bir amacımız var, ülkemize ve milletimize hizmet etmektir. Biz siyaset yolu ile hizmet etmeyi tercih etmişiz ve ülkemizin güzel olması için çalışıyoruz. Ülkenin kaynaklarının millet için kullanılmasına gayret ediyoruz. Tüm kurum ve kuruluşların ahenk içerisinde ülkeye ve millete hizmet etmesi organizasyonunu yürütüyoruz. İktidar partisi olarak bugün yaptığımız işin kısaca özü budur. Muhtarlarımızı ister mahallede, köyde olsun bir başka yönden hizmet üretmektedirler. Ama hizmet üretmenin bazı koşulları var. Bunlar yerli yerine gelirse iyi hizmetler veririz. Koşullar yoksa, şartlar müsait değilse hizmet üretmek mümkün olamaz. En önemli şart bir ülkede siyasi istikrarın var olmasıdır. ”
 
ATATÜRK’Ü ÖRNEK VERDİ
Ülkedeki hizmet dönemlerinin önemli olduğunu belirten Bakan Nihat Ergün, “Hizmet dönemlerine bakalım; bu ülke ne zaman ilerledi, ne zaman geriledi? Türkiye’ye bir bakalım. Tek partili dönemi bir kenara koyalım. Onu da iki ayırıyoruz: Atatürk’ün kendi dönemindeki uygulamalar, bir de Atatürk’ten sonraki uygulamalar. Bir Atatürk’ün 15 yılı var bir de ondan sonraki 12 yıllık dönem var” dedi.
 
“Atatürk’ün gitmek istediği istikamet farklı, bir de ondan sonraki arayış farklı” diyen Bakan Ergün, şunları kaydetti:
 
“Bugün bazen konuşuluyor; Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün kurduğu parti. Atatürk kendine bir parti kurma arayışında değil, çok partili sistem kurmak istiyor. Aslında çok partili bir sistem kurmak istiyor. Bunu denedi de zaten. Ama savaş yılları, savaştan çıkmış bir ülke, Kurtuluş Savaşı vermişiz, konjonktür oturmamış müsait değil ve partili sistem kurmak istiyor. Halk iradesini partili bir sistem üzerinden yönetime yansıtmak istiyor. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün Partisi diye bahsediliyor ama o zaman biz, hepimiz Halk Partili olmamız lazım. Halk Partili olmayanlar yandı. Niye hepimiz Halk Partili değiliz, o zaman? Çünkü Atatürk’ün yapmak istediği şey başka bir şeydi. Bu da çok partili sistemdir. Biz Atatürk’e sahip çıkmak istiyorsak, bunu Halk Partisi’ne sahip çıkarak değil, çok partili sisteme sahip çıkarak yapmalıyız. Çok partili sistemin olması ülkede çok farklı görüşlerin olması demektir. Bu görüşler önce partilere ve yönetimlere yansıyacaktır. ”
 
Çok partili sisteme geçilmesinin ardından Türkiye’de hizmet dönemlerinin 1950 ile 1960 arasında gerçekleştiğini ifade eden Ergün, “Bu ülkede Menderes, Özal ve bizim dönemimizde tek partili iktidar dönemleri vardır. İki dönemi biz AK Parti olarak bitirdik. İnşallah üçüncü kez iktidara geleceğiz. Bu ülke en büyük zararı darbe yıllarında görmüştür. Başbakan ve bakanlar idam edildi, Parlamento kapatıldı. Halk başkasını iktidara getirmek istiyor, darbeciler başkasını. Bu çelişmeler ile geçti yıllar ve ülkenin 25 yılı hizmetsizlik ve kargaşa ile geçti” dedi.
Bakan Nihat Ergün daha sonra çeşitli açılışlara katılmak üzere Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne gitti.