info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saros Körfezi nde Korkutan Deprem

Ege Denizi nin kuzeydoğusundaki Saros Körfezi nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem Çanakkale de korku yarattı. Deprem İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir ve Balıkesir de de hissedildi.

Ege Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan Saros Körfezi’nde dün sabaha karşı meydana gelen, Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremi Çanakkale'de korku yarattı. Dışarı çıkan birçok vatandaş sabahın ilk ışıklarına kadar evlerine giremezken, sarsıntı İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir ve Balıkesir’de de hissedildi. Depremde can ya da mal kaybı olmadı.

Sabah saat 04.51’de meydana gelen ve yaklaşık 15 saniye süren 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tüm ilçelerle irtibat kurarak yaralanma ya da yıkım olup olmadığını sorguladı. Vatandaşlar da özellikle polisten bilgi almak isteyince 155 Polis İmdat telefonu bir süre kilitlendi.
Valilikte oluşturulan kriz merkezi de, kendilerine can ve mal kaybına yönelik herhangi bir bilginin ulaşmadığını bildirdi. Depremin ardından evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar, yeni bir sarsıntı olasılığına karşı sokaklarda ve açık alanlarda uzun süre bekledi. Kent merkezinde yaşam sabah saatlerinde normale döndü, vatandaşlar işlerine ve okullarına gitti.

5 gündür hareket var
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, depremin Saros fayından kaynaklandığını belirtti.
Tutkun, “Müstakil bir deprem olduğu için, bu sarsıntının başka fay hatlarını etkileyeceğini söylemek doğru olmaz. Her zaman olduğu gibi, bölgenin sismik aktif bir bölge olmasından kaynaklanan bir sarsıntı” dedi. Çan ilçesine bağlı Etiler köyü ve Gökçe Ada'da 29 Ekim’den bu yana yaklaşık 30 sarsıntının yaşandığını anlatan Tutkun, “Küçük ölçekteki bu sarsıntılar, bölgedeki sismik aktivitenin yeni bir göstergesi değil. Bu depremler gün içinde zaman zaman onlarca kez gerçekleşiyor. Çoğunu hissetmiyoruz” diye konuştu.