info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şenköylü : elinde yurt binası olan bize gelsin!

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Nizamettin Şenköylü yurt sıkıntılarının olduğunu söyledi.

Bu yıl eylül ayında bu konuda çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Rektör Şenköylü; "Anadolu dan Ülkemizin değişik şehirlerinden gelen öğrencilerimiz yurtlara yerleşmek istedi ancak yurt kapasitesi yeterli gelmedi.

Namık Kemal Üniversitesinin öğrenci sayısının 15 16 bine yaklaştığını söyleyen Şenköylü; "Öğrenci sayısı her geçen yıl arttığı halde, öğrenci sayımızı barındıracak yüksek öğrenim yurdu kapasitesinin çok sınırlı olduğunu söyledi. Tekirdağ da yüksek öğretim yurt sayısının 1500 civarında kaldığını, bunun öğrenci sayısının yüzde onunu bile barındıracak imkana sahip olmadığını belirten Şenköylü, bu duruma çözüm bulmak amacıyla Ankara da yapılan Yurt-Kur Genel kurulunda sorunu dile getirdiklerini ve hazırladıkları dosyayı hem Yurt-Kur Genel Müdürlüğüne hem de Bakana sunduklarını bu konuyu takip ettiklerini? dile getirdi.

Konuşmasında Tekirdağlılara seslenen Rektör Şenköylü Üniversitemizde yerleşke de yeni yurtların yapılması gerekiyor, bunun için Yurt-Kur Genel Müdürlüğü, bizlere şöyle bir kolaylıkta sağlıyor, isteyen vatandaşlarımız yurt binası yapıyor yada ellerinde var olan uygun binaları Yurt-Kur a kiralıyor biz NamıkKemal Üniversitesi olarak da kiralamalar konusunda yardımcı olabiliriz.Dedi. Şenköylü;"Buradan duyuruyorum eğer elinizde kız yada erkek yurdu olabilecek nitelikte yurt binaları varsa onların kiralanması konusunda size yardım edebiliriz yada yerleşkemiz de yurt yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız varsa onlara da yer gösterebiliriz. Bunun için Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile irtibata geçmelerini isteyen Şenköylü Tekirdağlılardan destek beklediğini Söyledi.