info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sivas Valisi Kemelek, görevine başladı

Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ Valiliği nden Sivas Valiliği’ne atanan Vali Zübeyir Kemelek, görevine başladı.

Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ Valiliği’nden Sivas Valiliği’ne atanan Vali Zübeyir Kemelek, görevine başladı.
 Vali Kemelek için Valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcıları İsmail Koşum, Veysel Çiftçi, Vefa Kaya, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolü katıldı. Polis tören mangasını selamlayan Kemelek, daha sonra törene katılanlarla tokalaştı.
 Kemelek, Vali Doktor Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda yaptığı konuşmada, Sivas’ın geçmişten bugüne kadar, tarihiyle ve coğrafyasıyla Selçuklular ve Osmanlılar döneminde de önem arz eden iller arasında olduğunu belirtti. Sivas’ın geniş bir alanı kapladığını ifade eden Kemelek, bu nedenle sorunların da fazla olduğunu söyledi.
 Halkın, huzur, güvenlik ve barış içerisinde yaşamını sürdürmesinin yapılması gereken en önemli görev olduğunu dile getiren Kemelek, şunları kaydetti: ”Bizim görev ve yetki çerçevemizi kanun belirlemektedir ama bu yetkileri kullanırken devlet vatandaş arasındaki hassas dengeyi de korumak lazım. Hem vatandaşa sevgi ve şefkatle yaklaşmak hem de devletin saygınlığına toz kondurmamak gerekiyor. Bu hassas denge üzerinde hizmet etmeye çalışacağız.”
 Deneyimlerinden ders çıkararak, Sivas’ın kalkınması için çalışacağını belirten Kemelek, ”Devam eden yatırımların bir an önce sonuçlanması için gayret göstereceğiz” dedi.