info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sosyal Güvenlik Haftası Kutlamaları Başladı

Bu gün Sosyal güvenlik haftası sebebiyle İl müdürü Mahmut Kotan İstanbul yolu üzerinde bir Restaurant da basın mensuplarıyla SGK haftası programını ve yapılan çalışmaları geniş bir şekilde basın mensuplarıyla paylaştı.

 

Bu gün Sosyal güvenlik haftası sebebiyle İl müdürü Mahmut Kotan İstanbul yolu üzerinde bir Restaurant da basın mensuplarıyla SGK haftası programını ve yapılan çalışmaları geniş bir şekilde basın mensuplarıyla paylaştı.
 
Tekirdağ SGK il müdürü olarak göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmaları rakamlarla açıklayan İl müdürü Mahmut Kotan 2002 yılında 178.000 olan sigortalı miktarının 2012 yılı itibarıyla 221.000’e çıktığını açıkladı.
 
Göreve başlamadan önce 13 günde emeklilik işlemleri tamamlanan sigortalıların 2013 ilk 5 aylık döneminde bu gün itibarıyla 10.27 düştüğünü açıkladı. Aylık 470 kişinin emeklilik işlemlerinin yapıldığını, kayıt dışı mücadele edildiğini 2012 yılında cebren tahsilat durumunda kaldığımız mükelleflerin 13 araç satıldığını il müdürlüğünün önceki yıllarda 25.014 olan icra dosyasının bu gün itibarıyla 46.000 olduğunu kaydetti.
 
2011 yılında sigortalı tahsilat oranı 28 Milyar lirayken 2012 yılında 39 milyara ulaştığını belirtti. Kayıt dışı sahte sigortalılık ve sahte evrakla işlem yaptıranlar denetim elemanları tarafından sıkı takibe alındığını 2012 yılında yapılan denetimlerde 225 kişinin sigortasız çalıştığı, bu yıl 115 iş yeri hakkında denetimler yapılarak sahte işyeri denetimlerinden 17 kişi hakkında işlemler yapıldığını açıkladı.
 
Çerkezköy de 1 STK başkanı üyelerine atmış olduğu mesajda ş uan SGK müfettişleri Çorlu da denetim yapmaktadır çorlu dan sonra Çerkezköy’e geleceklerini bildirerek “SİGORTASIZ ÇALIŞANLARINIZI UZAKLAŞTIRIN” diye mesaj attığını bildiren Kotan bu durumu SGk başkanlığına da bildirdiğini söyledi.
 
4C lerin durumuna da değinen Kotan bu gün için 2536 adet sigortalı görünen kayıtlı çalışanımız mevcut. Bunların durumları çıkarılacak 657 sayılı kanunla netlik kazanacak dedi.
 
Sosyal Güvenlik haftası sebebiyle düzenlenen kurumlar arası halı saha futbol turnuvası devam ettiğini  Tekirdağ’ın en büyük sıkıntısı olarak ilaç, muayene ve tedavi giderleri olarak büyük paralar ödendiğini vurguladı. Eczanelere ilaç parası olarak bu yıl 138 milyon ödeme yapıldığını. Türkiye de üretilmeyen ilaçlarla ilgili eczacılar odasıyla protokoller imzalandığını ve ilaçların bu yolla teminlerine gittiklerini söyledi.
 
Tekirdağ’ın ulusal basında gündem yaratan Refiye Yılmaz’a toplanan yardımların dışında SGK olarak doktorunun istediği Amerika da ki tedavisi için her türlü imkan sağlandığını, İngiltere de yapılan araştırmada daha yarı fiyatına ucuz olmasına rağmen ailenin ve doktorunun isteği üzerine  yol ve harcirah masrafları da devlet tarafından karşılanacaktır dedi.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Mahmut Kotan, geçen yıl Tekirdağ genelindeki hastanelere, ilaç ve tedavi giderleri için 235 milyon lira ödeme yaptıklarını belirtti.
 
Kotan, organ bağışında bulunacak kişilerin bir ilden diğer bir ile gitmesi ve benzeri harcamalarının kurum tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
 
SGK haftası sebebiyle düzenlenecek etkinliklere yerel basın ve ulusal basın temsilcilerinden destek isteyen Kotan ; hafta boyunca yapılacak etkinliklerde yanlarında olmalarını istedi.