info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tiyatro Evrenseldir, Siyasallaştırılmamalıdır

Süleymanpaşa belediyesi,27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

Dünya tiyatrolar günü dolayısıyla hazırlanan program, canlı müzik eşliğinde gerçekleşen kokteylle başladı. Kokteylin ardından Dünya Tiyatrolar Günü Bildirisi okundu, protokol konuşmaları yapıldı. Meddah gösterisi gerçekleştirildi. Çanakkale ve Kurtuluş savaşının anlatıldığı programda Kastamonu’lu şerife Bacı ve Hayrabolu’lu Saka Hüseyin’in savaştaki mücadelesi canlandırıldı. Programa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Belediye Konservatuvarının kurucusu Eski Tekirdağ Belediye Başkanı Âdem Dalgıç, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Şefi Salih Demirci, Usta Tiyatro Sanatçıları Ahmet Yenilmez, Şahin Ergüney ve Şirin Ergüven Hamşioğlu ile Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü eğitmenleri, öğrencileri ve aileleri de katıldı.

Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel ve sanat bölümünden sorumlu olarak büyük başarılara imza atan belediye başkan yardımcısı Sabri Çınar’ın girişimiyle gerçekleştirilen Dünya Tiyatrolar günü programı dolayısıyla bir konuşma yapan başkan Cüneyt Yüksel; “Benim hayatım varlık ile yokluk, yokluk ile varlık arasında geçti. Çalışma ve hayat mücadelesinden sanatla yeteri kadar alakadar olamadım. Belediye başkanı olarak göreve geldiğimde, belediye başkan yardımcım Sabri Çınar ile konservatuvar başta olmak üzere bu konuyu değerlendirdik ve bayağı maliyetli olduğunu gördük. Bu işi ya tam yapmalıydık ya da hiç yapmamalıydık. Bu nedenle başkan yardımcım Sabri Çınar ile bir değerlendirme yaptık. Bunun üzerine kaliteli olarak sanatın bütün dallarına yayarak bu işi geliştirmeye karar verdik. Benim jenerasyonum sanat konusuna yeteri kadar eğilemedi. Âmâ benim zamanımda, benim belediye başkanı olduğum bir ilçede mademki imkânımız var sanatı sadece belirli bir çerçevede değil birçok branşta yararlanması gerektiğini düşündük. Özellikle çocuklar ve gençler olmak üzere yetişkinlerin de dâhil olduğu bir imkânda kısmen hobi olarak kısmen de hayatına yön verecek meslek olarak yapılacak imkânları sunalım dedik. Bu amaçlarla yola çıktık ve büyük aşama kaydettik. Pandemi olmasaydı daha yüksek oranlara çıkacaktı ama iki yıllık pandemi sürecinde biraz ağır yol almak zorunda kaldık. Konservatuar şefimiz bir roman çocuğunun harikalar yaratacağını bize gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum. Bugün Adem Dalgıç başkanımızın yaktığı kıvılcımı ateşe dönüştürerek daha yüksek seviyelere taşıdık. Biz tiyatro olarak bir jenerasyonu kaybettik. Siyasetçiler bilmediği şeyden korkar. Tiyatro meselesine baktığımızda, oyunda verilecek mesajın ters tepki yaratıp yaratmayacağını değerlendirir.

Değerli tiyatro sanatçımız, hocamız Ahmet Yenilmez abimle bu konuyu değerlendirdiğimizde, toplum kendisiyle yüzleşmekten korkuyor. Siyasetçi de kendisiyle yüzleşmekten korkuyor. Eğer tiyatro samimi, düzgün bir mesaj veriyorsa, insan onu kendisinin karşısında gördüğü zaman eleştirmekten de çekinir. Ben siyasetçi tarafından bakıyorum ve anladığım kadarıyla, sergilenen oyunlar siyasallaştı, tek taraflı oldu. Bu nedenle hocalarımızın herkesle hem sağdan hem soldan hem alttan hem üstten, her taraftan mesaj verdiği bir sistem kurulabilseydi, siyasallaşmamış olsaydı ve sanatı biz ürkek ve korkak siyasetçilerin eline yem etmezdik. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. Bizle binanın temelini sağlam hazırlıyoruz ki kolay kolay yıkılmaz yüzden kıymetli hocalarla çalışıyoruz. İlk oyunumuzla birlikte Süleymanpaşalı gençlerin neler yapabildiğini, neleri başarabildiğini, nerelerde konuşulduğunu göreceğiz. Bu konuda iddialıyız” Dedi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona derdi.

Kaynak : Murat Ürtekin