info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarım Kredi Kooperatifi Yeni Yerinde Hizmet Veriyor

700 sayılı Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatifi, yıkım kararı alınan Öztrak Caddesi üzerindeki binasından geçici olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Mescit Sokak No:4 adresine taşındı.

EYLÜL AYININ İLK HAFTASINDA YIKILACAK
 
700 sayılı Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatifi geçici olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi Mescit Sokak, Hacı Fahri Zümbül Camii karşısında bulunan No: 4 adresine taşındı. Mevcut binanın Eylül ayının ilk haftası gibi yıkılacağı bilgisini veren Kooperatif Müdürü Arzu Kızılkaya, “Bir aksilik çıkmadığı taktirde eski Kooperatif Binamızın Eylül ayının ilk haftası gibi yıkılması düşünülüyor. Eski binamız yıkıldıktan sonra yerine Öztrak Caddesi’ne estetik bir görünüm kazandıracak yeni bir iş merkezi yapılacak. Cam plaza şeklinde olacak yeni binamızda toplam 2 bin 200 metrekare yerimiz var” dedi.
 
EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN KURUM OLACAK
 
Öztrak Caddesi üzerinde kaybolan eski binanın, yenisi yapıldıktan sonra en çok dikkat çeken kurum olacağını sözlerine ekleyen Kızılkaya, “Yeni Kooperatif  Binamız 6 katlı olacak ve 2 kat da bodrum olarak hizmet verecek. Bodrum alanlarımız da otopark olarak kullanılacak. Yeni binanın iki katını ofis olarak kullanacağız. Binamızda 40 home office olacak ve satışa çıkacak olan bu ofisler stüdyo, 1+1, 2+1 daire şeklinde dizayn edilecek. Bunun yanında plazada 2 dükkan yapılıp, bunlar da satışa çıkarılacak. Bu ofisler de mevki olarak çok güzel bir yerde bulunacağından, satışlara çok talep olacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
 
DEVLET DESTEKLİ BİR KOOPERATİFİZ
 
Geçici Hizmet Binası’na 3 hafta önce taşındıklarını ifade eden Arzu Kızılkaya, ürünler hakkında da bilgi vererek, “Kooperatifimizde tohum, gübre, motorin, yem, zirai alet ve zirai ilaç, çiftçi gıda ürünlerinin yanı sıra nakdi kredi de veriyoruz. Yaz sezonunda yoğun olarak genelde motorin ve zirai alet satışlarımız oluyor. Gıda ürünleri olarak da ortak ürünlerimizi direk çiftçiden alarak paketleyip satıyoruz. Bir nevi çiftçiden halka gibi oluyor. Şu an itibariyle 350 çiftçi ortağımız bulunuyor. Biz devlet destekli olduğumuz için de faiz oranlarımız ziraat bankasıyla aynı durumdadır” diye konuştu.
 
YIL SONU HEDEFİMİZ 10 MİLYON TL
 
Çiftçi ortaklarına verdikleri krediler hakkında da konuşan Kızılkaya şöyle devam etti; “Hayvancılık yapan çiftçilerimize yem kredilerini 1 yıllık sıfır faiz, mazotta 5 aylık sıfır faiz, hayvancılıkla ilgili zirai alet kredilerini de sıfır faizle üyelerimize veriyoruz. İlk altı aylık dönemde 3,5 milyon TL kredi kullandırdık. İlk altı aylığın yanı sıra ikinci altı aylıkta kredi yoğunluğu yaşanıyor. Kredi olarak da en çok gübre, motorin, yem ve nakdi olarak kredi talepleri oluyor. Kredilerimiz bir yıllık, zirai alet kredileri ise dört yıl vadeli olarak belirleniyor. Yıl sonu itibariyle kredide ki hedefimiz 10 milyon TL’dir.”