info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarımsal İşletmelere 300 TL lik Katılım Desteği

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelerine İşletme Başına ve Yılda Bir Kez Olmak Üzere 2008 Yılında 150 Tl, 2009 Yılında 300 Tl Katılım Desteği Ödenecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı sisteminin kurulduğu pilot iller olan Bursa, Konya, Adana, Tekirdağ, İzmir, Nevşehir, Giresun, Şanlıurfa, Erzurum da örnekleme tasarımına uygun olarak seçilen ve sisteme katılan işletmelere 2008 ve 2009 yılları için katılım desteği ödemesi yapılacak.

-KATILIM DESTEĞİ ŞARTLARI-
Ödeme yapılacak tarımsal işletmeler, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olup, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı sistemine dahil olan, bir muhasebe yılı süresince tarımsal faaliyetlerine ilişkin verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarıyla paylaşan ve verileri Sorumlu Birim tarafından uygulanan testler sonunda doğrulanan tarımsal işletmelere yapılacak. İşletmelere, işletme başına ve yılda bir kez olmak üzere 2008 yılında 150 TL, 2009 yılında 300 TL katılım desteği ödenecek. Ödemeler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası na kaynak aktarılmasının ardından, hak edişleri gösteren belgesinin il müdürlüklerince hazırlanarak onaylanmasından sonra, Ziraat Bankası aracılığıyla, ilgili şubelerde daha önce çiftçiler adına açılan veya açılacak olan hesaplara yapılacak.
-DESTEKTEN YARARLANAMAYACAK İŞLETMELER-
İlgili muhasebe yılında Çiftçi Kayıt Sistemi ne kayıtlı olmayan, katılım anlaşması imzalamak suretiyle başvuru yapmayan, verilerini istenen zamanda ve doğru olarak veri toplayıcıları ile paylaşmayan, sorumlu birim tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda formları doğrulanmayan, kendi isteğiyle sistemden çıkan tarımsal işletmeler katılım desteğinden faydalanamayacak. (ANKA)