info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi nden ücretsiz tiyatro gösterimi

Tekirdağ Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerini aralıksız sürdürüyor.

Birikim Tiyatrosu Günün Adamı adlı komedi oyunu 18 Şubat 2010 Perşembe günü Belediye Kültür Merkezi Salonunda 18:00-20:45 saatlerinde iki seans olarak Tekirdağ da tiyatro severlerle buluşacak. Haldun Taner in yazdığı oyunu H.Sevim Işık yönetecek. Tiyatroya gitmek isteyen vatandaşlar Otogar yanında bulunan Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğünden veya 0 282 258 60 09 veya 0 541 381 92 65 numaralı telefonlardan bilgi alabilecekler.

TİYATRO BİRİKİM "GÜNÜN ADAMI"

. Haldun Taner in Günün Adamı adlı oyununu H.Sevim Işık yönetiyor .Asistanlığını Bülent Kavas ın ,Müziklerini U.Volkan Zambak ın, Işık ve efektin Kubilay Odaman ve Yapımcılığını Ertan Özak ın yaptığı oyunda,Bülent Kavas,Ertuğrul Yemenoğlu,Yusuf Onuş,Serdar Akülker, Dilek Turgut,Fatoş Köroğlu ve Özgür Özak rol alıyorlar.

Oyunu yöneten H.Sevim Işık 1978 İzmit Doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümünden "Dönüşen Kırsalda Kadın" isimli bitirme çalışmasıyla mezun oldu. Aynı fakültenin Tiyatro eleştirmenliği ve dramturgi bölümü derslerine katıldı.daha sonraları sanat yönetmenliği dersleri aldı. Samdımay Sokak tiyatrosu gurubuyla Avrupa turnesi yaptı. Bale dersleri de alan Sevim Işık,2004 de Fayton oyuncularının kurucuları arasında yer aldı.2005 yılında ise Gala Tasarımda proje koordinatörü olarak çalıştı.

GÜNÜN ADAMI

1915 de İstanbul da doğan Haldun Taner in ilk oyunu olan Günün Adamı, hayatını bilime adamış bir profesörün politikaya girmesi için bir teklifle başlıyor. Profesör çağımızda yadırganacak kadar doğru ve dürüst bir insandır.İdeal bir eş ve iyi bir babadır Bir gün bir dost meclisinde iktidarın politikasını eleştirir ve muhalefet partisi üyeleri tarafından gazetelere konu olur ve bu seçim döneminde adı bile bilinmeyen profesörün yıldızı parlar. Muhalefet profesörü kendi yanında görmek ister ve bakanlık önerir. Profesör kararsızdır.oysa ailesindeki herkesin başı dönmüştür.profesör sonunda kabul eder politikaya girmeyi .Amacı iyi yapabileceği işleri yaparak vatana millete yararlı olmaktır. Ama sonuç bambaşkadır.