info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ CHP İl Başkanlığından Fransaya Kınama

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından CHP TEKİRDAĞ ÖRGÜTÜ olarak Fransa’yı kınıyoruz.

 

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından CHP TEKİRDAĞ ÖRGÜTÜ olarak Fransa’yı kınıyoruz. Fransa Ulusal Meclisi’nde “Soykırımı İnkar Yasası” olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesi kendi tarihini iyi bilmediğinin, Fransa tarihine ihanetinin ve kendi milletine ihanetinin de  göstergesidir.
Fransa Ulusal Meclisi’nde kabul edilen sözde soykırım iddialarının inkar edilmesine ceza verilmesi tasarısının yasalaşmasıyla sözde Ermeni soykırım iddialarını inkâr edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki karar büyük bir skandaldır.Emperyalist devletlerin Türkiye’nin bölünmesine hukuki bir temel oluşturmak için kullandıkları ”Ermeni Soykırımı” yalanıdır.
Bu yasanın kabulu aynı  zamanda Fransız milletine yapılan haksızlıktır. Aynı zamanda ifade ve düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbedir.
Bugün tepkimizi ulusça gösteriyoruz fakat  daha sonra unutuyoruz .Bu yüzden tüm dünyaya haklı gerekçelerimizi bir türlü kabul ettiremiyoruz. Hükümet düzeyinde  yaptırımlarla bu konu bütün dünyaya duyurulmalı. Haklı kararımızı destekleyen belgelerle, bu bilgiler aktarılmalı diye düşünüyoruz.Ve Hükümetimizin bu konuda aldığı kararlara tam destek veriyoruz.
Son derece üzgünüz, Türk milletine yapılan bu haksızlık aynı zamanda özgürlüklere vurulan bir darbedir.KINIYORUZ..
 
Kadir  ALBAYRAK
CHP İl Başkanı
TEKİRDAĞ