info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın 89. yıl dönümü Tekirdağ da, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yağışlı hava nedeniyle Namık Kemal stadyumunda yapılması planlanan şenlikler İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu nda yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın 89. yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde bir tören düzenlendi. 80 nci yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu ndan 5 nci sınıf öğrencisi Etkin Pınar ile Tekirdağ İlköğretim ve İş Okulu öğrencisi Harun Kaan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ın koltuğuna oturdu. Tekirdağ da turizmi canlandıracak projeler yapılması talimatı veren minik öğrenciler bir süre Vali Doğan ile sohbet ederek talimatlar verdi.

Daha sonra öğrenciler ile birlikte Atatürk Anıtına inen Vali Aydın Nezih Doğan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, İl Emniyet Müdür vekili Gökhan Seven, Vali Yardımcıları, adli ve askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler törenlere katıldı.

Tören dolayısıyla valilik anıtına çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Yağmur yağışı nedeniyle Namık Kemal stadyumunda yapılması planlanan şenlikler ise İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu na alındı. Prokotol üyeleri ile vatandaşların tribünleri doldurmasının ardından burada da saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiği bayramın, dünyada bir ilk olduğunu hatırlattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın gelecek nesillere verilen önemin ifadesi olduğunun vurgulayan Dilek, "Bugün bize düşen görev hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de aziz hatırasını yad etmek olacaktır. Özellikle vatanımıza yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında cumhuriyetimize, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuzu belirtmek gerekir. İşte 23 Nisan ın bir başka anlam ve işlevi de budur. Çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içinde kendilerine emanet edilen değerlerin anlam ve büyüklüğünü anlatmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır" dedi.

Dilek, 23 Nisan ın birlik ve beraberliği pekiştiren yönüne de dikkat çekerek Türk ulusunun, bütün sorunlarını çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenekte olduğunu söyledi. Üner Dilek, "Eğitimimizde görülen eksikliklerimizin giderilmesi, engelli ve özelliği bulunan çocuklarımızın göz ardı edilmemesi, çocuklarımızın rahatça nefes alabilecekleri oyun oynayabilecekleri ortamların hazırlanması, yoksul aile çocuklarının diğer arkadaşları gibi eğitim haklarının bulunduğunun unutulmaması, öğrencilerimizin öğretimleri kadar, eğitimlerinin de önemli olduğu sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin artırılması gibi konulardaki sorumlulukların sadece devletten beklenilmemesi gerekmektedir. Yetkili ve sorumlu olan kamu kurum ve kuruluşları, Okul aile birlikleri, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte üretilecek projelerin hayata geçirilmesiyle geleceğimize daha emin adımlarla ilerleyeceğimizi umuyorum" şeklinde konuştu.

Törende, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalara katılarak dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Yarışmalarda Anaokulu- anasınıfı okulu öğrencileri arasında yapılan 23 Nisan temalı resim yarışmasında birinci olan Tekirdağ 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenaz Uzun ile ikinci Tekirdağ Kamil Korkmaz Zafer İlköğretim Okulu öğrencisi Yaren Çiçekdağ ile üçüncülüğü paylaşan Özel Tekirdağ Aka Anaokulu öğrencisi Berke Eren ve Tekirdağ Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Aleyna Ayvaz a plaket ve hediyeleri Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından verildi. İlköğretim okulları 1. kademe öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birincilik kazanan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Üstündağ ile ikinci olan Özel Tekirdağ Aka İlköğretim Okulu öğrencisi Dorukan Tali ve üçüncü 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Saltık a ödüllerini 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin verdi. Tören, ilköğretim okulu öğrencilerinden kurulu halkoyunları ekiplerinin gösterileri ve protokol üyeleri ile öğrencilerin hatıra fotoğrafları çektirmesinin ardından sona erdi.