info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Boşaltılan Okul Madde Bağımlılarının Mekanı Haline Geldi

Çocuklarını başka okula göndermek zorunda kalan veliler duruma tepki göstererek okulun önünde eylem yaptı ve yıkılarak yenisini yapılmasını istedi.

 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılan okul talan edilerek madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Öğrencilerin başka okula göndermek zorunda kalan veliler ise duruma tepki göstererek okulun önünde eylem yaptı ve yıkılarak yenisini yapılmasını istedi.
 
Çorlu Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan Reşadiye İlköğretim Okulu geçtiğimiz Haziran ayında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltıldı. Okulda öğrenim gören 750 öğrenci başka okullara gönderildi. Aradan geçen 8 aylık zaman içerisinde boşaltılan okul yıkılmayınca yağmalanmaya başladı. Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kapıları, camları kırılarak bina madde bağımlılarının mekanı haline geldi.
 
OKUL BAHÇESİNDE TOPLANDILAR
Duruma tepki gösteren 50'ye yakın veli okul bahçesinde toplanarak bu binanın bir an önce yıkılıp yerine yeni okul inşaatının başlamasını istedi. Veliler yıkılıp yapılması planlanan okulun inşaatına bile başlanmadığını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi. Veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Lütfiye Arda, okulun yeniden yapılmasını istediklerini belirterek 'Okulumuz geçtiğimiz Haziran ayında depreme dayanıklı olmadığı raporu gelmesi üzerine Eylül ayında başka bir okulun bahçesinde bulunan binaya taşındı. Başka bir okulun yapılması ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürüyor. Ancak yeni okulun yapılması ile ilgili olarak sürenin uzadığını düşünüyoruz. Biran önce eski binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını hep birlikte arzu ediyoruz. Okulun taşınmasıyla çocuklarımızı servise verdik bu da bizi maddi olarak zorlamaktadır. Servis ile gitmeyen öğrencilerimizi aileleri götürüp getirmesi de zor oluyor. Bizim okulumu eğer ki yapılmayacaksa bu binada yıkılsın. Burada çocukları bu binayı farklı amaçlar ile kullanıyorlar. Yazıktır günahtır camlarını, kapıların kırdılar her gün değişik tipte insanlar gelip içine giriyorlar. Sevgilisi alan geliyor, alkol almak isteyen geliyor, bu binanın yıkılıp bize söz verilen yeni okulumuzun yapılmasını istiyoruzö diye konuştu.
 
YIKIM İHALE AŞAMASINDA
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ise yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılan ilköğretim binasının yapılacak olan ihalenin ardından yıkılacağını söyledi. Bağlar 'Boşaltılan okul binasını yıkmak için ihale açtık, ihale tamamlandığında yıkım olacak. Yeni okul içinde projeleri hazırlatıyoruz. Bizde en kısa sürede yıkmak istiyoruzö şeklinde konuştu.