info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Bu İki Yerde Denize Girmeyin!

Tekirdağ da denize girenler için önemli uyarı. Yapılan incelemeler kirlilik oranının yüksek olduğunu ortaya koydu.

Tekirdağ ın bazı bölgelerinde yapılan incelemelerde, denizde kirlilik oranları yüksek çıkmasına rağmen, vatandaşlar buna aldırmadan denize giriyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve nemin zaman zaman yüzde 95 oranına çıkması nedeniyle, vatandaşlar serinlemenin çaresini denize girmekle buluyor.

Şuanda kentte arıtma tesisi bulunmadığından kanalizasyon ve dere suları doğrudan denize bırakılıyor. Kent merkezinde denizin kirlenmesine neden olan bu sular, insan sağlığını da tehdit ediyor. Özellikle Değirmenaltı bölgesinde plajın hemen yanından akan dereye aldırmayan vatandaşlar, denizde serinlemeye çalışıyorlar.

BU İKİ BÖLGEYE DİKKAT!

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü nce 15 günde bir yapılan su analizlerinde, Değirmenaltı ve Dereağzı bölgelerindeki denizde, koliform değeri 11 binin üzerinde tespit edildi.

Denize girilebilmesi için bu değerin 10 binin altında olması gerektiğini ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, analiz sonuçlarının Tekirdağ Valiliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Belediyeye gönderildiğini, belediyenin bu bölgelerde denize girilmemesi için uyarı yapması gerektiğini belirtti.

DENİZ KİRLİLİĞİNİN YARATTIĞI TEHLİKELER

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, deniz suyunun temiz olmadığı yerlerde denize girmek, yüzmek, dalmak ve suda oyun oynamanın ciddi hastalıklara yol açabildiğini söyledi.

Özellikle kanalizasyon sularının karıştığı deniz sularına; tifo, kolera, dizanteri, hepatit A, mantar hastalıklarına yol açanlar da dahil olmak üzere her tür mikrop karışabildiğini ifade eden Yorulmaz, denizlere atılan kirliliklerin suya giren insanlara deri, ağız, burun, göz gibi yollarla, hatta deniz suyunun yıkadığı kumlarda oturma ile insanlara geçebildiğini belirtti.

HASTALIKLARIN BELİRTİLERİ

Genellikle mikroplarla olan kirliliklerin insanlarda kısa zamanda hastalanmaya yol açtığını anlatan Yorulmaz, şunları kaydetti:

Bu hastalıklar sıklıkla karın ağrısı, ishal, kusma ve ateş ile ortaya çıkan mide barsak sistemi hastalıkları, kulak, boğaz ve deri hatta bel ağrısı, ağrılı idrar yapma, idrar yaparken yanma, sızlama, sık idrara çıkma ateş gibi belirtilerle seyreden idrar yolu enfeksiyonları biçiminde ortaya çıkmaktadır. Tüm bu sorunlar; çocuklar, yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf kişiler, kronik hastalığı olanlarda daha fazla görülmektedir.